Almanya İçişleri Bakanı Maiziere:

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere:

“Almanya’daki her Müslüman'ın kendisini toplumumuzun değerli ve önemli bir parçası olarak algılamasını önemli buluyorum”

BERLİN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’daki her Müslüman'ın kendisini toplumun değerli ve önemli bir parçası olarak algılamasını önemli bulduğunu söyledi.

Maiziere, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin Eyalet Teşkilatı’nın Şehitlik Camisi’nde düzenlediği iftara katıldı.

Almanya’da 4 veya 5 milyon Müslüman'ın yaşadığına işaret eden Maiziere, bunun toplumun yüzde 5’ini teşkil ettiğini ve önemli bir parçasını oluşturduğunu kaydetti.

“Almanya’daki her Müslüman'ın kendisini toplumumuzun değerli ve önemli bir parçası olarak algılamasını önemli buluyorum” diyen Maiziere, bunun birlikte yaşamak için önemli bir görev olduğunu bildirdi.

Maiziere, bu etkinlikte yapılan konuşmalarda “bu bizim içişleri bakanı veya bu bizim belediye başkanı” ifadesinin kullanıldığına dikkati çekerek, “Ben de burada tüm bu milyonların, toplumumuzun bizim Müslümanları olduğunu söylüyorum” ifadesini kullandı.

DİTİB Başkanı Nevzat Yaşar Aşıkoğlu da değişik ülkelerden gelen sığınmacıların yük olarak algılanmamasını istedi.

Türkiye’nin bir ayda 20 bin, bir yıl içinde ise 2 milyon sığınmacıyı kabul ettiğine işaret eden Aşıkoğlu, Avrupa ülkelerinin de bu konuda sorumluluktan kaçmamaları gerektiğini söyledi.

Aşıkoğlu, Müslümanlara ve camilere saldırıların arttığını dikkati çekerek, önleyici tedbirler alınması için Yahudi düşmanlığında olduğu gibi bu olayların kayıt altına alınması gerektiğini kaydetti.

İftara, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Ahmet Başar Şen, Nekölln Belediye Başkanı Franziska Giffey, bazı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı