Almanya-Hollanda maçının iptali

Almanya-Hollanda maçının iptali

Hamburg Kulübü, Hamburg ile Borussia Dortmund arasındaki lig maçının planlandığı gibi oynanacağını açıkladı

HANNOVER (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 13. haftasında, 20 Kasım Cuma günü Hamburg ile Borussia Dortmund arasındaki karşılaşmanın, Paris'teki terör saldırıları sonrası gelişen olaylara rağmen planlandığı gibi oynanacağı açıklandı.

Hamburg Kulübü'nden yapılan açıklamada, statta taraftarın güvenliğini sağlamak için her şeyin yapıldığı, bu konuda  güvenlik birimleriyle  ve cuma günü karşılaşacakları rakipleri Borussia Dortmund'un yetkilileriyle sürekli temasta olunduğu belirtildi.

"Hamburg ile Borussia Dortmund arasındaki karşılaşma son olaylara rağmen planlandığı gibi oynanacak" ifadesi kullanılan açıklamada, Hamburg Kulübü'nün Paris'teki terör saldırılarından dolayı şok olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Paris'teki saldırıların ve Hannover'de iptal edilen milli maçın, bu olaylardan herkesin ne kadar yakından etkilenebileceğini gösterdiği vurgulandı.

Hamburg-Borussia Dortmund karşılaşması, Paris'teki saldırılardan ve Hannover kentinde dün akşam oynanması gereken Almanya-Hollanda hazırlık maçının iptal edilmesinden sonra Bundesliga'da oynanacak ilk müsabaka olmasından dolayı dikkati çekiyor.

Volkspark Stadı'nda oynanacak karşılaşma için biletlerinin tümünün satıldığı ve 57 bin kişinin maçı izleyeceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı