Almanya Federal Konseyi Başkanı Dreyer, Ramallah'ta

Almanya Federal Konseyi Başkanı Dreyer, Ramallah'ta

Filistin Başbakanı Hamdallah:- "Varılacak herhangi bir çözümün, Filistin meselesinin adil ve kapsamlı çözümünü garanti edecek şekilde ve Arap Barış Planı kapsamında olması gerekir"

RAMALLAH (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, AB'yi, İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki işgalinin son bulması konusunda ciddi ve fiilî adımlar atmaya çağırdı.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamdallah, Almanya Federal Konseyi Başkanı Malu Dreyer'i Ramallah'ta kabul etti. Uluslararası camianın, yerleşim birimleri inşasını durdurması konusunda İsrail'e baskı uygulaması ve iki devletli çözümün alternatifi olmadığı mesajı vermesi gerektiğini vurgulayan Hamdallah, AB'ye, işgalin son bulması ve uluslararası kararların uygulanması konusunda ciddi ve fiilî adımlar atma çağrısı yaptı.

Filistin'in, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve barışın tesis edilmesi için gereken her şeyi yaptığına işaret eden Hamdallah, "Varılacak herhangi bir çözümün, Filistin meselesinin adil ve kapsamlı çözümünü garanti edecek şekilde ve Arap Barış Planı kapsamında olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Arap Birliği'nin Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2002'de düzenlediği zirvede, "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması, Filistinli mültecilerin sorununa adil çözüm bulunması, İsrail'in, Suriye'de Golan Tepeleri ile Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği topraklardan çekilmesi, karşılığında da Arap ülkelerinin İsrail'i tanıması ve ilişkilerini normalleştirmesini" öngören Arap Barış Planı kabul edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :