Almanya Başbakanı Merkel iftara katıldı

Almanya Başbakanı Merkel iftara katıldı

Merkel:

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dinler arası karşılıklı daha fazla saygıya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dışişleri Konutu olarak kullanılan Villa Borsig'te verilen iftarda yaptığı konuşmada dinlerarası daha fazla karşılıklı saygı çağrısında bulunan Merkel, ramazan ayının Müslümanların benliklerini yansıtmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Dünya üzerinde din adına şiddet olaylarının yapıldığına işaret eden Angela Merkel, bunların maalesef daha çok İslam adına yapıldığını belirtti.

Merkel, Almanya'da yaşayan Müslümanların her türlü dışlanmaya maruz kalmasını ve onlara şüpheyle bakılmasını tasvip etmediğini bildirdi.

- "İslam şüphesiz Almanya'ya aittir"

Müslümanların çoğunun anayasaya sadık ve dürüst insanlar olduğunu vurgulayan Merkel, "Şu açıktır ki İslam şüphesiz Almanya'ya aittir" dedi.

Son dönemde cami, kilise ve sinagoglara yapılan saldırılara da değinen Merkel, "Bu tür saldırılar hepimize karşı yapılmıştır" diye konuştu.

Merkel, saldırıların inanç hürriyeti ve demokrasiye yapıldığını dile getirerek, bu tür olaylara sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Villa Borsig'teki iftara Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) dönem sözcüsü Nurhan Soykan, Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Almanya Protestan Kiliseleri Konseyi Başkanı Heinrich Bedford Strohm ve Almanya Katolik Kiliseleri Merkez Komitesi Başkanı Alois Glück de katıldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı