Alman vekillerden Türkiye'ye küstah tehdit

Alman vekillerden Türkiye'ye küstah tehdit

Alman Savunma Bakanı Fikri Işık'la görüştü, ancak İncirlik konusunda istediğini alamadı. Yeşiller ise küstahlığa devam ediyor.

İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret eden Savunma Bakanı Von der Leyen'in, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmesi somut bir sonuç vermedi.

İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerinin Alman Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmesine Türkiye’nin izin vermemesi ile tırmanan gerginlik sürüyor.

İki bakan arasında basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Von Der Leyen mevkidaşı Işık ile “zorlu konularda da konuşmaya devam edecekleri” yönünde diplomatik bir açıklama yaptı.

"SOYKIRIM" DESTEKÇİSİ PARTİLERDEN TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT

Konu Alman iç siyasetinde de tartışılmaya devam ediliyor.

Büyük Koalisyon'un ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin savunma sözcüsü Rainer Arnold “NATO'da kurallar geçerlidir ve birbirimize karşılıklı olarak kapıları kapamamız söz konusu olamaz. Aksi takdirde ittifaktaki ortaklığımızı sorgulamak zorunda kalırız” şeklinde konuşurken, Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Tobias Lindner, Türk hükümeti Alman milletvekillerine karşı sert tavrını sürdürdüğü takdirde Alman askerlerinin derhal Türkiye'den geri çekilmesi çağrısında bulundu.