Alman vatandaşı Tolu'nun yargılandığı MLKP davası

Alman vatandaşı Tolu'nun yargılandığı MLKP davası

Almanya vatandaşı gazeteci Meşale Tolu Çorlu'nun da aralarında bulunduğu 18 sanığın, "terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandığı davada, Tolu'nun eşi sanık Suat Çorlu hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

İSTANBUL (AA) - Almanya vatandaşı gazeteci Meşale Tolu Çorlu'nun da aralarında bulunduğu 18 sanığın, "terör örgütü MLKP üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 6. duruşmaya, tutuksuz sanıklar Meşale Tolu Çorlu, Suat Çorlu, Ali Aykul, Özge Gür, Ceren Çoban, Mukaddes Erdoğdu Çelik ve Sinan Aktaş ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı celse arasında "Deniz Gülhan" mahlaslı gizli tanığın beyanının alındığını açıkladı.

Dosyaya giren evrakın okunmasının ardından sanık Ali Aykul'un savunması alındı. Sanık Aykul hakkındaki suçlamaları reddetti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Meşale Tolu Çorlu'nun eşi Suat Çorlu ve Mukaddes Erdoğdu Çorlu hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini, mazeretlerini yerinde görerek kabul etti.

Haklarında adli kontrol tedbiri bulunan diğer sanıkların bu durumlarının devamına hükmeden heyet, sanık Adnan Boyraz hakkındaki yakalama emrinin devamını kararlaştırdı.

Gizli tanık "Deniz Gülhan"ın sanıkların teşhise elverişli fotoğraflarının temininden sonra heyetçe celse arasında yeniden dinlenilmesine karar veren heyet, sanıklar ve avukatlarına gizli tanığa sorulmasını istedikleri soruları bildirmeleri için 15 gün süre vererek duruşmayı, 10 Ocak 2019'a ertelendi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 sanığın "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 8,5 yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :