Alman Mathias, tatil için geldiği Türkiye'de yaşam kurdu

Alman Mathias, tatil için geldiği Türkiye'de yaşam kurdu

Almanya'dan tatil için 1995 yılında Antalya'ya gelen Mathias Goldstein, hayran kaldığı Türkiye'ye bir süre sonra yerleşerek kendi işini kurdu- Sanayi bölgesinin sevilen esnafı haline gelen Goldstein: "Burada evimizden dışarı çıkınca birbirimize 'merhaba'

ANTALYA (AA) - MUSTAFA KURT - Almanya'dan tatil için 1995 yılında Türkiye'ye gelen ve bir süre sonra hayran kaldığı Antalya'ya yerleşen Mathias Goldstein, kendi işini kurarak, sanayi bölgesinin sevilen esnafı haline geldi.

Tatil için 22 yıl önce Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Goldstein, Türkiye'ye hayran kaldı. Bir süre sonra İstanbul'da bir şirkette iş bularak çalışmaya başlayan Goldstein, daha sonra işini bırakarak Türkçe kursuna yazıldı.

Türkçe öğrendikten sonra eşi Inge ile 2000 yılında Alanya'ya yerleşen Goldstein, sanayi bölgesinde, kalorifer sistemi, güvenlik malzemeleri ve otomatik kapı sistemleri üzerine iş yeri açtı. Kısa sürede kendisini sevdiren Goldstein, Türkler arasında kaynaşarak komşuluk ve esnaf ilişkilerini geliştirdi.

Her gün işe giderken güzergahtaki vatandaşlarla selamlaşan Mathias Goldstein, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini kurduktan sonra çok sayıda yerli ve yabancı müşteriye ulaştığını söyledi.

İşinin yanı sıra eşiyle kurduğu dernekte sosyal faaliyetlerde bulunduğunu anlatan Goldstein, "İlk zamanlarda kermes yaparak para topluyor ve yardımlarda bulunuyorduk sonra dernek kurduk. Bu dernek aracılığıyla engelli vatandaşlara, öğrencilere, okullara çeşitli yardımlarda bulunduk. 10 yıldır bunu aralıksız yapıyoruz." diye konuştu.

Alanya'ya yerleştikten sonra Türk gibi olduklarını, Türk vatandaşlığını da aldığını belirten Goldstein, "Almanya'ya gitsem kimse beni tanımaz ama burada evimizden dışarı çıkınca birbirimize 'merhaba' diyoruz, sanayiye gittiğimde herkes beni tanıyor. Olumlu düşünmek başarmanın başlangıcıdır" dedi.

Almanya'nın Türkiye'ye seyahat uyarısına tepki gösteren Goldstein, şunları söyledi:

"Darbe girişiminden sonra suçlular hapse girdi. Şimdi Alman politikacıları da 'Bu ülke tehlikeli, sen de hapse gidebilirsin' diyor. Ben yıllardır burada yaşıyorum ve hiç korkmuyorum. Darbe gecesi de buradaydık. Bize veya bir başka yabancıya hiçbir şey olmadı. Eğer sen yasaya karşı gelirsen Almanya, Hollanda, Amerika'da da cezalandırılırsın. Burası da böyle. Yasalara kaşı gelmemek gerekiyor."

Türkiye'de mutlu olduğunu vurgulayan Goldstein, son dönemde Almanya ile Türkiye arasında yaşananların hayatını etkilemediğine işaret ederek, "Sabah kalkıyorum köpeklerimi gezdiriyorum, kahvaltımı yapıyorum, işime geliyorum. İlk yıl böyleydi, 5 yıl sonra da şimdi de böyle. Hep aynı, hiç değişiklik yok." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :