Alman bankacılar koalisyon görüşmelerinin bitmesinden rahatsız

Alman bankacılar koalisyon görüşmelerinin bitmesinden rahatsız

Alman Bankalar Birliği Başkanı Peters:- "Görüşmelerin sona ermesi büyük bir hayal kırıklığı"

FRANKFURT (AA) - Alman Bankalar Birliği Başkanı Hans-Walter Peters, ülkede uzun süredir devam eden koalisyon görüşmelerinin sona ermesinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Almanya'da Hür Demokrat Parti'nin (FDP), "Jamaika Koalisyonu"nu kurma hedefiyle 4,5 haftadan beri Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ve Yeşiller ile yaptığı ön görüşmelerden çekilmesi ülke kamuoyunda büyük yankı buldu.

Berenberg Bankası'nda sözcülük görevini de yürüten Alman Bankalar Birliği Başkanı Peters, yaptığı yazılı açıklamada, "Görüşmelerin sona ermesi büyük bir hayal kırıklığı." ifadesini kullandı.

Peters, Almanya’nın bir şansı kaçırdığını savunarak, şunları kaydetti:

"Maalesef şu an için bir şans kaçırıldı. Dijitalleşme, eğitim ve Avrupa'nın daha da gelişmesi gibi gelecekteki konuların üstesinden gelmek için değerli bir zaman harcandı. Özellikle bu zor durumda tüm partiler Avrupa ve Almanya için sorumluluklarının farkında olmalıdırlar."

Almanya'da "Jamaika Koalisyonu"nu kurma hedefiyle 4,5 haftadan beri toplantılar yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler 18 Ekim'de başlamıştı. FDP’nin, dün gece gece masadan kalktığını açıklamasının ardından ön görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :