Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi

Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Engin'in kaptanlığını yaptığı Türk ekibi, Bosna Hersek'in Mostar kentini ziyaret etti

MOSTAR (AA) - Avrupa Birliği Bakanlığının himayesinde, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinin desteğiyle bu yıl 11'incisi düzenlenen Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında Bosna Hersek'e gelen Türk ekibi, tarihi ve turistik Mostar şehrini ziyaret etti.

Rallide yarışacak Türk ekibinin kaptanı Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, söz konusu rallinin son dört yıldır Berlin Büyükelçiliği'nin desteğiyle düzenlendiğini anımsatarak, Mostar'ı ziyaret eden ekipte 8 aracın bulunduğunu ve buradan Karadağ, Arnavutluk ve Makedonya rotasını izleyerek Türkiye'ye gideceklerini aktardı.

Rallinin amacının farklı kültürlerden insanları birbirine bağlamak olduğunu söyleyen Engin, ralliye yaklaşık 20 ülkeden ekiplerin katılacağını ifade etti.

Engin, rallinin Türkiye ayağında da yol boyunca edindikleri tecrübeleri insanlara aktarmayı planladıklarını belirterek, "Bu benim ilk Mostar ziyaretim. Bir ay kadar önce Saraybosna'daydım. Burası çok güzel bir şehir." diye konuştu.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı da Türk ekibinin Mostar'ı ziyaretinin çok önemli olduğunu belirterek, "Ekibin Mostar'dan geçmesi önemli çünkü daha çok dostluğa, işbirliğine ve hoşgörüye ihtiyaç var." dedi.

Yaklaşık 20 ülkeden 360 aracın ve 600 yarışmacının katılacağı 2016 Dostluk ve Barış Rallisi, 15 Nisan'da Berlin'den start almıştı.

Bir yandan Türkiye’nin tanıtımına katkı yaparken, diğer yandan da Türk ve Alman toplumları arasındaki yakınlaşmaya hizmet eden organizasyonun üçte ikilik kısmı Türkiye'de İstanbul, Ankara, Amasya, Ardahan, Doğubayazıt, Uşak ve Muğla güzergahında gerçekleşecek.

Rallinin bu yılki son durağı Dalyan olacak ve ralliye katılan tüm araçlar, 20 Mayıs’ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına hibe edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :