Aliyev'den olimpiyatta madalya kazanan sporculara ödül

Aliyev'den olimpiyatta madalya kazanan sporculara ödül

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan Azerbaycanlı sporcuları ve antrenörlerini nişan, madalya ve para ile ödüllendirdi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan Azerbaycanlı sporcuları ve antrenörlerini nişan, madalya ve para ile ödüllendirdi.

Aliyev, Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcular ile antrenörlerinin ödüllendirilmesini öngören kararlar imzaladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in imzaladığı kararname gereği, olimpiyatlarda Azerbaycan'a tek altın madalyayı kazandıran tekvandocu Radik İsayev'e özel maaş bağlandı. İsayev'e, 1. dereceli "vatana hizmet" nişanı da verildi.

Serbest güreşte gümüş madalya kazanan Hetag Gozyumov ile kadınlar güreşte gümüş madalya elde eden Mariya Stadnik 2. dereceli "vatana hizmet" nişanının sahibi oldu.

Gümüş madalya kazanan sporculardan Valentin Demyanenko (canoe sprint), Toğrul Askerov (serbest güreş), Elmar Kasımov (judo), Rüstem Orucov (judo) ile Kollazo Sotomayor'a (boks) ise 3. dereceli "vatana hizmet" nişanı verildi. Çalıştırdıkları sporcular ilk üçe giren 18 antrenör ise "terakki" madalyası ile ödüllendirildi.

Aliyev'in diğer bir kararnamesine göre, olimpiyatlarda bronz madalya kazanan sporcu ve antrenörlerine plaket verildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı sıfatıyla imzaladığı kararname gereği, olimpiyatlarda birincilik kazanan sporculara 200 bin, antrenörlerine 100 bin manat verilecek.

Gümüş madalya sahiplerine 100 bin, antrenörlerine 50 bin manat verilirken, bronz madalya kazanan sporcular 50 bin, antrenörleri ise 25 bin manat ile ödüllendirilecek.

Rio'ya 56 sporcuyla katılan Azerbaycan 1 altın, 7 gümüş, 10 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanarak Olimpiyat Oyunları'nı 39. sırada tamamlamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :