Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı

Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:"Baskılara boyun eğmeyen, adaletin üstünlüğünü esas alan ahlak anlayışını bulunduğu her ortamda ortaya koyan Aliya, düşmanları üzerinde bile saygı uyandırmıştı"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 13 yıl önce vefat eden Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in baskılara boyun eğmediğini, adaletin üstünlüğünü esas alan ahlak anlayışını bulunduğu her ortamda ortaya koyduğunu ve düşmanları üzerinde bile saygı uyandırdığını belirtti.

Şahin, İzzetbegoviç'in vefatının 13'üncü yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bosna-Hersek Müslümanlarının babası, Müslüman Boşnakların incinmiş gururlarının ve yaralanmış vicdanlarının sesi olan Bilge Kral"ı rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Bosna-Hersek'in Avrupa'nın göbeğinde yaşadığı vahşetin en büyük tanığı ve en güçlü direnişçisinin İzzetbegoviç olduğunu aktaran Şahin, yeryüzünden silinmek istenen Müslüman Boşnak halkının bayrağını çekip dalgalandırmasında İzzetbegoviç'in çok büyük rolü olduğuna dikkati çekti.

İzzetbegoviç'in sadece Bosna halkının değil dünyanın "Bilge Kral"ı olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Baskılara boyun eğmeyen, adaletin üstünlüğünü esas alan ahlak anlayışını bulunduğu her ortamda ortaya koyan Aliya, düşmanları üzerinde bile saygı uyandırmıştı. 'Hukuk benim için sadece meslek değil inancım, yaşam tercihim ve hayat felsefem' sözü onun hakikate verdiği kıymetin en güzel ifadeleriydi.

'Allah katında sizin en üstün olanınız, takvaca en ileride olanınızdır' ayeti adeta Aliya'da vücut bulmuştu. Takva sahibi olduğu kadar da kendinden emindi Bosna'nın efsanevi lideri. 'Ben Avrupa'ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik' sözüyle uluslararası topluma da mesaj veriyordu. Bilge Kral'ın ifadeleriyle 'Bilmiyoruz, belki hepimiz çiğnenecek, öleceğiz amma, İslamı inşallah çiğnetmeyeceğiz'. Emanet bıraktığın İslam toprakları üzerinde kurulmak istenen kirli senaryolara geçit vermeyecek, Müslümanların kaderini haçlı zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Uğrunda insanlık dersi vererek yürüttüğün şanlı mücadelenin bugünkü sahipleri olarak bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :