Alım Satım Tam Gaz! Konya'da Sayı Artmaya Devam Ediyor

Alım Satım Tam Gaz! Konya'da Sayı Artmaya Devam Ediyor

Konya Motorlu Taşıt sayılarına dair istatistikler yayınlandı. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) son verileri paylaştı. Buna göre Konya'da motorlu taşıt sayısı 844 bin 889'a çıktı.

Otomobil satışları ekonomik kriz dinlemiyor. Ücretlerin tartışıldığı bir ortamda yüksek enflasyon rakamları ve döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle artışını sürdüren otomobil fiyatları yeni alınan kararlarla düşüşe geçti. Bu durum ise satış rakamlarına yansımış görünüyor.

Konya Trafikten Şikayetçi Ama...

Konya'da vatandaşlar şehrin en büyük sorunlarından birine adeta benzin döküyor. Günden güne şehirde araç sayısında artış gözlemleniyor.

konya-motorlu-tasit-satis-sayilari.jpg

Otomobil Satışları Tam Gaz

Konya'da Eylül 2023 döneminde 23 bin 234 araç alım satımı yapıldı. Bu araçların 14 bin 538'i otomobillerden oluşurken 4 bin 279 kamyonet alım satımı yapıldı. Bin 205 traktörün alım satımının yapıldığı Konya'da 930 da kamyon ticareti yapıldı.

konya-motorlu-tasit-sayisi-eylul-2023.jpg

Konya'da rakamlar ürkütücü

Topraklarının yüzde 3'ü yerleşim yeri olan Konya'da yaşam alanları içinde hareket halinde 844 bin 889 motorlu taşıt bulunuyor. Bu araçların 408 bin 780'i otomobillerden, 142 bin 832'si kamyonetlerden ve 42 bin 134'ü de kamyonlardan oluştu.

Motosiklet sayısında önemli artış

Yüksek yakıt fiyatları nedeniyle vatandaşların alternatifleri arasına motosikletler giriyor. Konya'da motosiklet sayısı 130 bin 568'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.