Ali İsmail Korkmaz Davasında Uzman Çavuşun Darbedilmesi

Ali İsmail Korkmaz Davasında Uzman Çavuşun Darbedilmesi

Kayseri'de, Ali İsmail Korkmaz davası duruşmasına silahla katıldığı gerekçesiyle bir uzman çavuşu darbettikleri öne sürülen 2 avukatın, "kasten yaralama" suçundan yargılanmasına karar verildi

Kayseri'de, Ali İsmail Korkmaz davası duruşmasında bir uzman çavuşu darbettikleri öne sürülen 2 avukat, "kasten yaralama"  sucundan yargılanacak. 

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada uzman çavuş İbrahim Karaman'ı darbettikleri iddia edilen avukatlar Bülent Duran ve Murat Yılmaz hakkında,  Yozgatı'ın Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi'nde  açılan davanın duruşmasına,  avukatlar Duran ve Yılmaz ile müşteki uzman çavuş İbrahim Karaman katılmadı. Duruşmada, Duran ve Yılmaz ile Karaman'ın yazılı olarak mahkemeye sundukları ifadeler okundu. 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, avukatlar Duran ve Yılmaz'ın, Ali İsmail Korkmaz'ın yakınları Şahap Korkmaz, Emel Korkmaz, Gürkan Korkmaz ve Aylin Taktuk'un vekilleri sıfatıyla, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kamu davasının 3 Şubat 2014 tarihli duruşmasına katıldıklarını belirtti.

Avukatların, "duruşma salonuna silahla girdiği" iddiasıyla tartıştıkları müşteki İbrahim Karaman'ı "yumruk atmak ve boğazını sıkmak suretiyle" yaraladıklarını ifade eden cumhuriyet savcısı, "Bu suretle şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediklerini gösterir ve son soruşturma açılmasını gerektirir nitelik ve yeterlilikte delil bulunduğundan, şüpheliler Bülent Duran ve Murat Yılmaz'ın 5237 sayılı TCK'nın 86/2, 53. maddeleri gereğince cezalandırılmak üzere son soruşturmanın açılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" dedi.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaası çerçevesinde Bülent Duran ve Murat Yılmaz'ın üzerine atılı "kasten yaralama" suçundan eylemlerine uyan TCK'nın 86/2 maddesi uyarınca Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmasına karar verdi.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan ve güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3 Şubat 2014'teki ilk duruşmasında, izleyiciler bölümünde bulunan İbrahim Karaman, silahlı olduğunu iddia eden avukatlarla tartışmış, duruşmada arbede yaşanmıştı.

Karaman, daha sonra Korkmaz ailesinin avukatları Bülent Duran ve Murat Yılmaz'ın kendisini darbettikleri iddiasıyla şikayetçi olmuştu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı