Ali Ekber Çiçek kabri başında anıldı

Ali Ekber Çiçek kabri başında anıldı

Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek için vefatının 13'üncü yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesinde anma etkinliği gerçekleştirildi

BALIKESİR (AA) - Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek'in vefatının 13'üncü yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği yapıldı.

Sanatçının Tahtakuşlar Mahallesi'ndeki kabri başında Edremit Belediyesince düzenlenen etkinlikte konuşan eşi Can Çiçek, Ali Ekber Çiçek'in büyük bir değer ve ozan olduğunu söyledi.

Eşinin, yaşamı boyunca Türk Halk Müziğine ve geleneklerine bağlı kalarak çok güzel çalışmaları olduğunu belirten Çiçek, "Bu yüzden biz onu gönüllerimizde, yüreklerimizde yaşatıyoruz." dedi.

Sanatçının kızı Ebru Çiçek de babasının eserleriyle daima yaşadığını ve kendilerinin en büyük gururu olduğunu anlattı.

Anma etkinliğine katılanlara teşekkür eden Çiçek, "Buralara yerleşip 'Onun için buradayız' diyenleri bile duydum. Tabii ki çok gurur verici.'' diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ali Ekber Çiçek'i her yıl mezarı başında andıklarını hatırlattı.

Aytekin, "Daha önce tanıma, elini sıkma, aynı sofrada oturma şerefine de nail oldum. Önemli bir insandı, önemli bir kişilikti. Bize bıraktığı eserleri yüzyıllarca dilden dile yaşayacak. Kendisi de kalbimizde, gönlümüzde olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Çiçek'i özlem ve rahmetle andıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ise şunları kaydetti:

"Burada doğmasa bile burada yaşamış ve mezarının burada olmasını vasiyet etmiş ustanın aslında bize bir mesajı var: 'Bu coğrafyanın kıymetini bilin. Bu yeşilin, bu güzelliğin kıymetini bilin. Bu güzelliklere sahip çıkın, bu yeşili koruyun ve gelecek kuşaklara taşıyın.' Ben bu mesajı böyle algılıyorum. Tabii ki burada olmasının, ünlü birisi olmasının da bu bölgeye artısı var. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum."

Arslan, Ali Ekber Çiçek'i anma etkinliklerini başlattığı için eski Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çiçek'in kabrine karanfil ve güller bırakıldı, dualar edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :