Ali Ekber Çiçek kabri başında anıldı

Ali Ekber Çiçek kabri başında anıldı

Edremit Belediye Başkanı Saka:- Sanatçılar belki vücut olarak ölürler ama eserleriyle, sazlarıyla, sözleriyle her zaman aramızda olurlar''

BALIKESİR (AA) - Türk halk müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 12'nci yılında Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anıldı.

Sanatçının Tahtakuşlar Mahallesi'ndeki kabri başında Edremit Belediyesince düzenlenen anma etkinliğine Ali Ekber Çiçek'in eşi Can ve kızı Ebru Çiçek, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve vatandaşlar katıldı.

Çiçek'in kabrine karanfiller bırakıldı, dualar edildi.

Sanatçının eşi Can Çiçek, eşinin her zaman kalplerinde olduğunu dile getirdi.

Her yıl anma törenlerine geldiklerini belirten Çiçek, ''Seneler su gibi akıp geçiyor. Sanki dün gibi geliyor. Malum 12'nci senesini doldurdu. Kelimeler yetersiz kalıyor. O her zaman için bizim gönüllerimizde.'' dedi.

Sanatçının kızı Ebru Çiçek de anma törenine gelen herkese teşekkür etti. Çiçek, ''Bütün gelen canların gerçekten gönülden, isteyerek babamı sevdikleri için geldiklerini çok iyi biliyorum. Dolayısıyla bu bizi çok güçlendiriyor, çok yüreklendiriyor. 'Baba acısı hiçbir şeye benzemiyor' dedikleri gerçekten doğruymuş. Her geçen gün acımız azalmıyor, artıyor çünkü hasret büyüyor. Yanımızda, yöremizde hep babamızı seven gerçekten yürekten seven insanların varlığı bizi güçlendiriyor.'' ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da Ali Ekber Çiçek'in hala eserleriyle yaşadığını belirtti.

Çiçek'in bıraktığı kültürel mirasa işaret eden Saka, "Ben onun bu dünyadan gittiğine inanmıyorum çünkü sanatçılar belki vücut olarak ölürler ama eserleriyle, sazlarıyla, sözleriyle her zaman aramızda olurlar.'' diye konuştu.

Sanatçı Tolga Sağ anma etkinliği kapsamında Güre Mahallesi'nde bir konser verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :