Ali Babacan Hareketi’nde çatırdama! Hüseyin Çelik'ten rest!

Ali Babacan Hareketi’nde çatırdama! Hüseyin Çelik'ten rest!

Hüseyin Çelik’in tepkisini köşesine taşıyan Nagehan Alçı,“Çelik’in daha partileşmeden bu hareketten kopmaya doğru gittiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Fatih Altaylı da köşesinde Alçı’nın sözlerini doğrulayan ifadelere yer verdi

Hüseyin Çelik’in tepkisini köşesine taşıyan Nagehan Alçı,“Çelik’in daha partileşmeden bu hareketten kopmaya doğru gittiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Fatih Altaylı da köşesinde Alçı’nın sözlerini doğrulayan ifadelere yer verdi.

Nagehan Alçı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Uzun seneler AK Parti resmî sözcülüğü yapmış eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik. Çelik, Babacan ile birlikte anılan isimlerden biri. Ancak kendisiyle konuşunca birtakım rahatsızlıkları olduğunu gördüm. Bana şunu söyledi: “Bu işin liderliği ve liderin etrafındaki insanlar, yol ve yöntem ile ilgili ciddi tereddütlerim var.”

Bu çıkış Çelik’in daha partileşmeden bu hareketten kopmaya doğru gittiğine işaret ediyor.

Ancak bu hareket temelde 4 isim üzerinden ilerliyor: Ali Babacan, Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin. Bu 4 ismin de ortak özelliği MSP-Refah Partisi geleneği içinden gelmeler. Hüseyin Çelik, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç gibi isimler ise MSP-RP geleneğinden gelmedikleri için hareketin çekirdeğinde yer almıyorlar ve gördüğüm kadarıyla bu durumdan rahatsızlar. Bu problem bu hareketin manevi lideri konumundaki Abdullah Gül çözebilir mi? Bilmiyorum.

Çelik’in verdiği demeci de bu yönde okumak gerektiğini düşünüyorum. Refah Partisi kökenli olmayan bu isimlerin karar mekanizmalarına dahil edilmediği gibi bir fotoğraf var. Duyduğum kadarıyla Hüseyin Çelik’n yanısıra hareketten kopma olasılığı yüksek diğer iki isim ise Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç. Bu harekete başından beri destek veren eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın özellikle çekirdekteki 4 isimden bir nedeniyle rahatsızlığı olduğunu ifade edebilirim. Kısacası Babacan Hareketi’nin temel taşları Babacan’ın kendisinin yanısıra Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin.”  ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇELİK: BİZDEN UTANIYORLARSA...

Fatih Altaylı ise yazısında;  “Babacan'ın sahne almasının arifesinde hareket içindeki ilk çekişme ya da kırgınlıklar baş göstermiş bile. Babacan'ın bazı isimlerin vitrine çıkmasını istemediği, bu isimlerin de bu yüzden Babacan'a kırıldıkları ve ayrılmayı düşündükleri bilgisi ulaştı.

Bunlardan biri Hüseyin Çelik mesela. Hüseyin Çelik'in "Bizden utanıyorlarsa, bizim burada ne işimiz var" dediği ve "Ben zaten AK Parti'den istifa etmemiştim" diye konuştuğu kulağıma geldi.

“Gül'ün AK Parti kökenli bazı isimler üzerinde ısrarcı olduğu, Babacan'ın ise bu durumun aleyhlerine kullanılabileceğini söyleyerek, yepyeni bir vitrin kurmak istediği sır değil. Gül ve Sadullah Ergin'in ise "Siyaseti bilen adamlar istenmezse geride ne kalır, hangi taban üzerine kurulacak bu iş" diye düşündüğü fısıldanıyor. Yeni isim olarak kim var peki! Pek çok isim var ama bir isim çok önemli. Bu ismi bundan böyle siyasette çok duyabilirsiniz. Babacan'ın yanında çok görebilirsiniz. O isim Birol Aydemir.Şu anda Babacan'ın sağ kolu gibi. Partinin manifestosunu o yazıyor"  diye yazdı.

Etiketler :