"Ali Baba Ve 40" Operası Son Kez Sahneye Konuldu

"Ali Baba Ve 40" Operası Son Kez Sahneye Konuldu

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait...

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait iki perdelik "Ali Baba ve 40" operasının son gösterimiyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, daha önce "Ali Baba ve 40 Haramiler" olarak sahneye konulan eser, bu kez "Ali Baba ve 40" adıyla sanatseverlerle son kez buluştu. Eseri çok sayıda sanatsever izledi.

Librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı eserin yönetmenliğini ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Yılmaz üstlendi.

"Ali Baba ve 40" operası, 1991 yılından bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenmiş, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası özelliğine sahip.

Eserin orkestra şefliğini Caner Ruhselman, koro şefliğini Mahir Seyrek, dekor tasarımını İsmail Dede, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografisini Kürşat Kılıç ve ışık tasarımını Fuat Gök yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı