Ali Akkanat MYO'da mezuniyet heyecanı

Ali Akkanat MYO'da mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda 26. mezuniyet heyecanı yaşandı.

Ali Akkanat Kampüsü'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan SÜ Ali Akkanat Beyşehir MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, 26.mezuniyet töreninde buruk bir sevinci yaşadıklarını dile getirdi.

Beyşehir MYO’nun çeyrek asrı aşan tarihi geçmişi ve 10 farklı bölümde eğitim gören 2 bin 300’ü aşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük yüksekokuları arasında yer aldığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Yüksekokul olarak, akademik ve idari personel olarak eğitim yılının son günlerinde buruk bir mutluluğu paylaşıyoruz. Mutluluğumuzun nedeni, yaklaşık bin öğrencimizi meslek elemanı olarak mezun etmekle ülkemizin turizmine, ticari hayatına, çok sayıda sektöre, kısacası ülkemizin aydınlık geleceğine güç kattığımıza olan inancımızdır. Bu mutluluğu buruk yaşamamızın nedeni ise mezun olup aramızdan ayrılacak olan öğrencilerimizle yaşayacağımız ayrılıktır."

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, öğrencilere seslenerek, "Mezun olan öğrencilerimizden isteğimiz, lütfen Beyşehir’i unutmayın. Bundan sonraki süreçte nereye giderseniz gidin, her nerede ne iş yapıyorsanız yapın lütfen Beyşehir’i ve güzelliklerini anlatmaya devam edin. Sizlerden tek isteğimiz ve beklentimiz budur.” dedi.

Konuşmaların ardından mezuniyet törenine katılan ilçe protokolü öğrencilere temsili mezuniyet belgelerini verdi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini giydikleri kepleri hep birlikte havaya atarak yaşadı. Programın sonunda katılımcılara mezuniyet pilavı ikram edildi.

Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yükseköğrenim kurumlarının yöneticileri, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı