Alevi ve Sünniler birlikte iftar yaptı

Alevi ve Sünniler birlikte iftar yaptı

Mürteza Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneğince düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte oruç açıp dua etti

ISPARTA (AA) - Mürteza Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneğince düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte oruç açıp dua etti.

Bu yıl "Farklılığımız, zenginliğimizdir" temasıyla dördüncüsü düzenlenen programa siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı. Vatandaşlar, iftar öncesi bir dedenin yaptığı duaya birlikte "amin" dedi. 

Mürteza Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Erkan Topçu, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi. 

Bu yılki iftar yemeğinin temasının "Farklılığımız, zenginliğimizdir" olduğunu belirten Topçu, "Bu iftarda sadece Alevi vatandaşlarımız yok, Sünni vatandaşlarımız da var. Her kesimden, her gruptan insanımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Barışa kardeşliğe hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Ayıranlara inat, inadına birlikte olmak istiyoruz. Ramazan da bizim, muharrem de bizim. Bu Anadolu'nun gerçeği. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların, hem ramazan hem de muharremde birlikte olmaları gerekiyor. Biz buna inanıyoruz" diye konuştu. 

İftara katılanlardan Ali İhsan Kabasakal da Alevi ve Sünniler olarak aynı toprağın farklı renkleri olarak aynı masada bir arada olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. İftar sofraların barışa, kardeşliğe yol olacağını kaydeden Kabasakal, "Bu mübarek saatler, bu dualar için vesile olur inşallah" dedi. 

İftar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı