Alemdar, başarılı olmanın yollarını anlattı

Alemdar, başarılı olmanın yollarını anlattı

Meram İbrahim Ethem Kız Anadolu İHL öğrencilerine ‘Başarılı Olmak’ isimli konferans veren Alemdar, “Başarınız sizi Cennete götürecekse başarıdır, cennete mani olacaksa başarıdan söz edilemez” dedi.

Meram İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetiminin, öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ programı tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta okulun konferans salonunda düzenlenen Kariyer Günleri programının bu haftaki konuğu İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar oldu. Alemdar'dan evvel kürsüye gelerek öğrencilere hitap eden okul müdürü Mehmet Toru, "Okulumuz öğrencilerinin bilgi ve tecrübelerini artırıcı şimdiye kadar 20 program düzenledik. Her bir programın öğrencilerimizi mutlu ettiğini ve ileride yaşamlarına etki edeceğini umuyorum" dedi. Toru, mikrofonu Alemdar'a verirken programın verimli geçmesini temenni etti.

‘Başarılı Olmak’ başlıklı konferansta öğrencilere başarılı olmanın yollarını maddeler halinde anlatan Adem Alemdar, "Burada benim yerimde ahireti hiç bilmeyen bir profesör veya bir holding ceosu olabilirdi. Şöyle ettim, böyle ettim kazandım, siz de yapın, başarın diyecekti. Peki bu kişi Allah'ı bilmiyorsa ve Allah'ın dediği hiç bir şeyi yapmıyorsa potansiyel olarak cenneti kazanma şansı da yoktur. Cennete götürmeyecekse dünyadaki hiç bir başarı gerçekte başarı değildir. Kazancın aslı cennete girebilecek bir pozisyonda olmaktır" diyerek başladığı konuşmasında on maddelik bir başarı listesi sıraladı.

Alemdar, öğrencilere sabahları erken kalkmalarını, namazlarını asla terketmemelerini, namazı terketmeleri halinde Allah'ın en önemli emrini önemsemedikleri için yarın da Allah'ın huzurunda önemsenmeyeceklerini ve çok pişman olacaklarının altını çizdi. Programlı bir hayat yaşamalarını, ileride nasıl bir kişi olacaklarına dair geçici de olsa bir hedef koymalarını isteyen Alemdar, "Kimsenin dış görünüşüne aldanmayın, anne ve babanızın duasını alıp gönüllerini hoş edin, kendiniz de sürekli Allah'tan isteyin her isteyeceğinizi, duayı sakın ihmal etmeyin, güzel bir amaç için az da olsa para biriktirin" şeklinde konuştu. Sadaka vermeden hayatın tadının alınamayacağını vurgulayan Alemdar, "Az da olsa sürekli sadaka veriniz, verecek bir şeyiniz yoksa gülünüz güldürünüz bu da sadakadır. Kitap okumayı ihmal etmeyin, ama ilk okuyacağınız kitap Allah'ın kitabı olsun. Bir gecede, bir haftada, ayda veya yılda değil, bir ömürde bile Kuranı hiç mealinden okumadan göçüp gidiyor insanlar, çok yazık oluyor. Kuran mealini okuyup bitirmeden bir başka kitabı okumak haksızlıktır" ifadesini kullandı. Helal bir liranın haram milyonlardan daha büyük ve daha çok olduğunu, helalin ve bereketin başarının önemli anahtarlarından olduğunu belirten Alemdar, "En iyi okullarda en iyi derecelerle okullar bitirip beynini fetöye veren beyinsizler gibi olmayın. Çünkü onlar bir teröriste uyup annelerini, babalarını, milletini ve vatanını bir kenara itmişler, cehenneme gitmek için çırpınmaktadırlar. Demek ki iyi bir diploma, çok para, kariyer hepsi boş şeyler, esas hedef cennete girmeye niyet olmalı, Allah'ın rızasını istemeli ve dua etmeli, dua almalı" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Kendi hayatından ve nasıl gazeteci olmaya karar verdiğinden de bahseden Alemdar, bir saat süren programın sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı.

adem-alemdar--(8).jpg

adem-alemdar--(18).jpg

adem-alemdar--(32).jpg

adem-alemdar--(20).jpg

adem-alemdar--(35).jpg

adem-alemdar--(40).jpg

adem-alemdar--(42).jpg