Aldıkları eğitimle kendi kurbanlarını kesti

Aldıkları eğitimle kendi kurbanlarını kesti

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kurban Bayramı öncesi açılan küçük ve büyükbaş kurban kesimi kursuna katılanların...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kurban Bayramı öncesi açılan küçük ve büyükbaş kurban kesimi kursuna katılanların kesimlerde tam not aldığını bildirdi.

Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kendi kurbanını kesmek isteyen veya bu meslekte olanlara yönelik kurban kesim kursu açtıklarını anımsattı.

"Kendi kurbanını kendin kes" sloganıyla kurs açtıklarını belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimizde inşa ettiğimiz kapalı semt pazar yerleri aynı zamanda kurban kesim yerleridir. Ayrıca şehrimizde kurbanlar genellikle bağ ve bahçeli sayfiye alanlarında kesilmektedir. Dolayısıyla isteyen kendi kurbanını kesebilmektedir. Ancak bu konuda yeterli bilgisi olmayanlar için kurs açtık. Kursa katılanlar kendi kurbanını kesebildi. Dolayısıyla Kurban Bayramının ilk gününde kasaplarda yığılma bir bakıma önlendi. Kursta başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildi. Esas notu kendi kurbanlarını keserek aldılar."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :