Alçaklar Kur'an'ı bile kurşunladı

Alçaklar Kur'an'ı bile kurşunladı

Diyanet’in hazırladığı Silopi ve Cizre raporu, terör örgütünün kutsal değerlere saldırısını belgeledi. Hainler minberi mevzi yapıp, Kur’an-ı Kerim’i kurşunlamış.

Operasyonların tamamlandığı Silopi ve Cizre’ye cami ve Kur’an kurslarındaki hasarları tespit etmek için heyet gönderen Diyanet İşleri Başkanlığı, teröristlerin kutsal değerlere yönelik saldırılarını da ortaya çıkardı.

“Cami ve Kur’an Kursları Hasar Tespiti” raporu hazırlayan Diyanet Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan Başkanlığı’ndaki heyet, Başkan Mehmet Görmez’e Cizre ve Silopi ile ilgili hasar tespit rapor sundu. Raporda örgütün camilere ve Kur'an kurslarına verdiği zarar da fotoğraf karalerine yansıdı.

1-20160426075610.jpg

CAMİYE TÜNEL AÇIP KAÇTILAR

Raporda terör örgütünün camilerdeki minberleri mevzi olarak kullandığı, asker ve polise ateş açmak içen cami duvarlarında mazgal delikleri oluşturduğu, çevre binalara geçiş için cami ve Kur'an kurslarında tüneller açtığı belirlendi. Teröristler kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e de zarar verdi. Teröristlerin camileri terk ederken aralarında Kur'an-ı Kerim'lerin de bulunduğu birçok eseri kurşunladığı belirlendi.

2-863.jpg

Terörün kutsalı yoktur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Yeryüzündeki en acımasız, en çirkin savaşlarda dahi mabetlerin masumiyeti vardır. Bu manzara bize terörün hiçbir kutsalı hiçbir değeri tanımadığını ortaya koyuyor.