Albaraka Türk "Türkiye'nin ilk Tier 1 Sukuku"nu ihraç etti

Albaraka Türk "Türkiye'nin ilk Tier 1 Sukuku"nu ihraç etti

Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye’nin ilk Tier 1 vadesiz ilave ana sermaye sukuk ihracını başarıyla tamamladı

İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye’nin ilk Tier 1 vadesiz ilave ana sermaye sukuk ihracını başarıyla tamamladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk Katılım Bankası, Bereket One Ltd. aracılığıyla Türkiye’nin ilk ilave ana sermaye Tier 1 vadesiz sukuk ihracını başarıyla tamamladı. Basel 3 kriterlerine uygun olarak İrlanda Borsasına kote edilen ve Türk katılım bankacılığı sektörü ve sermaye piyasaları için dönüm noktası olan bu işlem, aynı zamanda Türkiye’nin bu alandaki ilk ihracı oldu.

205 milyon dolar meblağlı tahsisli sukuk ihracında müşterek lider yönetici olarak Arab Banking Corporation (B.S.C.), Emirates NBD Capital Limited, Noorbank PJSC, QInvest LLC ve global koordinatör olarak Standard Chartered Bank aracılık etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin ilk katılım bankası olarak, kurumumuzun sektördeki öncülüğünü teyit eden bu yenilikçi sukuk ihracını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Bu başarılı işlem Albaraka Türk’ün Türk bankacılık sektöründeki konumunu daha da güçlendirecek ve Türkiye ekonomisine yaptığımız katkıyı büyüterek, gücümüze güç katacaktır.”

Albaraka Türk Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Malek Temsah ise “Bu başarılı işlemin Türkiye’de uzun dönemli sermaye ihtiyacının karşılanması için üretilen yenilikçi enstrümanlara çok iyi bir örnek olmasını umut ediyorum. İnanıyorum ki bu işlem aynı zamanda Basel 3 uyumlu karma enstrümanların ihracının faydalarını görmemizi sağlayacak ve bu tür enstrümanların Türk bankacılık sektörü için önemli bir sıçrama tahtası işlevini görmesi için bir vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :