Alanya'da caretta caretta için önlem

Alanya'da caretta caretta için önlem

Plajda bulunan caretta caretta yumurtlama alanları güvenlik şeridiyle koruma altına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde caretta carettaların Ulaş Plajı'na bıraktığı yumurtalar hem jandarma hem de zabıta ekiplerince korumaya alındı.

Alanya ilçesinde kaplumbağaların yumurtalarını insanların denize girdiği Ulaş Plajı'nda bıraktığı haberini alan Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, caretta caretta cinsi kaplumbağaların yumurtlama alanlarını belirledi. Jandarma, daha sonra Alanya Belediyesi zabıta ekipleriyle, yumurta alanlarını güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

Ergun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya bölgesi plajlarının caretta carettalar açısından zengin bir bölge olduğunu söyledi.

Derneklerine gece gelen bir ihbar üzerine Alanya bölgesindeki Ulaş Plajı'na geldiğini anlatan Ergun, "Bize ihbar gelir gelmez jandarma ekiplerine haber verdik. Buraya gelerek kaplumbağa yumurta alanlarını belirlemeye çalıştık ve güvenlik altına aldık." dedi.

Bölgede başka yumurtlama alanlarının da olduğunu belirten Ergun, onların yerlerini de tespit ederek, koruma altına alacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :