Alanya, vergide 44 ili geride bıraktı

Alanya, vergide 44 ili geride bıraktı

Alanya Kaymakamı Tanrıseven:

ANTALYA (AA) - Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "2014 yılında hazineye 599 milyon 921 bin lira gelir aktaran Alanya, devlet ekonomisine sağladığı katkı ile 44 ili geride bıraktı" dedi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğünün 2014 yılı verilerini içeren bir raporun kendisine sunulmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Alanya'nın devlet ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

TÜİK verilerine göre 276 bin 277 kişinin yaşadığı ilçede kayıtlı faal mükellef sayısının 25 bin 608 kişi olduğunu bildiren Tanrıseven "Raporda, Alanya başta turizm olmak üzere tarım, hayvancılık, inşaat ve diğer kaynaklardan elde ettiği 599 milyon 921 bin liralık gelirle, aralarında Isparta, Rize, Burdur, Amasya, Erzincan, Sinop’un da bulunduğu 44 ili geride bırakarak 38. sırada yer aldı. Alanya, tek başına Hakkari, Bayburt, Ardahan, Tunceli, Kilis, Iğdır ve Gümüşhane gibi illerin devlet ekonomisine toplam katkısından daha fazla katkı yaptı" açıklamasında bulundu.

276 bin nüfuslu ilçede kişi başına düşen gelirin 2 bin 171 lira olduğu bilgisini veren Tanrıseven, Alanya'nın Türkiye geneli kişi başına düşen gelir sıralamasında ise 67 ili geride bırakarak 15. sırada yer aldığını kaydetti.

Alanya'nın, halkına daha iyi ekonomik koşullar sunacak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı yapacak bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Tanrıseven, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için de daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Amaçlarının turizm, kırsal kalkınma, eğitim, spor ve inşaat sektöründe ilçede daha iyi koşullar sağlamak olduğunu dile getiren Tanrıseven, böylece hem Alanyalıların daha fazla refah içinde yaşamasını sağlayacaklarını hem de ilçenin ülke ekonomisine katkısını arttıracaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı