Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Sili:

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Sili:

"Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu"- "Rus turistin gelmesi fiyatların düşmemesi noktasında faydalı olacaktır"

ANTALYA (AA) - Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Rusya'dan Türkiye'ye charter uçuşlarının serbest bırakılmasıyla ilgili, "2016 yılının kalan kısmında Rusya ve Türk turizm ve otelcileri için turist sayısı tatmin edici olmayabilir ama serbestlik 2017'ye ışık oldu" dedi.

Sili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in charter uçuşlarını serbest bırakan kararnameyi imzalamasının turizmciler açısından sevindirici olduğunu söyledi.

"2016'nın kalan kısmında Rusya ve Türk turizm ve otelcileri için turist sayısı tatmin edici olmayabilir ama bu hem psikolojik olarak çok önemli hem de 2017'ye ışık oldu." diyen Sili, toparlanma sürecini en hızlı şekilde gerçekleştirmeleri gerektiğini, Rus pazarındaki rezervasyon seviyesini yükseltmeleri halinde gelecek yıla umutlu bakabileceklerini vurguladı.

Rusya'nın ekonomik durumunun da sıkıntılı olduğuna işaret eden Sili, Antalya'ya inen Rus sayısının yeniden 3,5 milyonu bulmasının zaman alacağını ifade etti.

Charter seferlerinin başlamasının fiyatların düşmesine de engel olacağına dikkati çeken Sili, "Rus turistin gelmesi fiyatların düşmemesi noktasında faydalı olacaktır. Nasıl olsa Rus turist geliyor, diye Avrupalı turisti boşlamamak gerekiyor. Avrupa'dan gelecek turist bizler için çok önemli. Alman ve Rus turist Antalya turizminin yüzde 65'ini oluşturuyor. Doğu ve Kuzey Avrupa'dan da gelen turistler mutlaka önemsenmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Sili, devlet tarafından verilen uçak yakıt desteğinin küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu kaydederek, bu desteğin devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :