Alanya Toptancı Hali'nin temel atma töreni

Alanya Toptancı Hali'nin temel atma töreni

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:- "Özellikle ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz, başta Rusya olmak üzere. Daha geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Hem turizm hem de tarım konusunda önemli toplantılar yaptık

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz, başta Rusya olmak üzere. Daha geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Hem turizm hem de tarım konusunda önemli toplantılar yaptık." dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde inşa edilecek toptancı halinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Türkler Mahallesi'ndeki 150 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak tesisin temel atma töreninde, Fransa'da bulunan Bakan Çavuşoğlu'nun görüntülü mesajı yayınlandı.

Mesafeler ne kadar uzak olursa olsun gönlünün her zaman hemşehrileri ile olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Alanyamıza hizmet etmek için yürüyoruz. Alanya'nın yıllardır hayal ettiği yeni toptancı halinin temelini atıyorsunuz. Biz de sizlere Fransa'dan eşlik ediyoruz. Menderes Türel kardeşimi ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Aynı zamanda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve halci dostlarıma da teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Halin en kısa sürede hizmete gireceğine inancını dile getiren Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Alanya'yı ihmal etmediğini vurguladı.

Alanya'nın ihtiyacı olan projelerin hayata bir bir geçirildiğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Tüm tüccarlarımız daha modern ortamda alıp satacaklar, ihracata gönderecekler. Çiftçilerimizin ürünleri daha da değerli olacak. Özellikle ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz, başta Rusya olmak üzere. Daha geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Hem turizm hem de tarım konusunda önemli toplantılar yaptık. Amacımız Alanya'nın turizmini, ticaretini geliştirmektir. Bir taraftan havayolu, bir taraftan karayolu ulaşımını da kolaylaştırıyoruz. Çiftçilerimizin Alanya bölgesindeki ürettiği ürünleri yurtdışına gönderebilmesi için Alanya Gazipaşa Havalimanı başta olmak üzere Alanya'ya Anadolu'dan inen her yolun açılması için gece gündüz çalışıyoruz."

Birkaç gün önce Kuşyuvası tünellerinin aydınlatılması için 5,5 milyon liralık ihaleyi gerçekleştirdiklerini anımsatan Çavuşoğlu, Akseki yolunu yapım programına aldıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, "Hem tünellerin inşası devam ediyor hem de duble yol olsun diye çalışıyoruz. Ürünlerimiz Anadolu'ya, yurt dışına rahat götürebilsin istiyoruz. Bir taraftan büyükşehir bir taraftan biz 7 vekil arkadaşımızla Alanyamıza ve Antalyamıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Alanyamız, Antalyamız en iyisini hak ediyor. Biz Antalya'nın, Alanya'nın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Esnafa, turizme, tarıma tarihte görülmemiş destek veriyoruz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yeni halin yaklaşık 100 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Türel, 150 bin metrekarelik halin bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacağını dile getirerek, Alanya'daki yatırım ve hizmetlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Türkiye tarihinde turizme ve ticarete verilen desteğin bu noktaya kadar çıkmadığına işaret eden Türel, turizmde uçak desteğinin ilk kez bu hükümet zamanında verildiğini belirtti.

Hükümetin milli bir mücadele verdiğini vurgulayan Türel, "Hükümetimiz, esnafa, turizme, tarıma tarihte görülmemiş destek veriyor. Birileri Türkiye'de felaket tellallığı yapıyorken, bir diğeri ekonomi sarsılsın ki hükümet zayıflasın hesabı yaparken, birileri de her gün nifak tohumları ekmeye çalışırken, hükümetimizin aldığı bu destek kararlarına imza atması, hainlere verilen en güzel cevaptır. O hainler gelsinler Alanya Toptancı Hali'nin temel atma törenini izlesinler ve çatlasınlar." dedi.

Hainlerin ülke üzerinde tuzaklarla, tezgahlarla, kumpaslarla, çetelerle ameliyat yapmaya çalıştığını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da darbecilere, darbeyi bu millet yaptı. Cumhurbaşkanımızın telefondaki görüntüsüyle sokağa daveti, milyonları, darbecilere karşı bir araya getirdi ve bu oyunu bozdu. Bu ülkede siyaseti, yargıyı, orduyu ele geçirmeye çalıştılar, başaramadılar. Yetmedi, 15 Temmuz darbesiyle ülkeyi işgal etmeye çalıştılar. Şimdi de geldiler ekonomi ile ülkeyi çökertmeye çalıştılar, doları, dövizi tırmandırıp ülkenin nefesini kesmeye çalıştılar ama ne oldu? 15 Temmuz akşamında bu milleti sokağa davet eden Cumhurbaşkanımız milletine olan güveniyle bu defa, dolar sahibi olanları sokağa davet etti. Her gün dolar bozdurulmak suretiyle ekonomik işgal aynı darbedeki gibi hayal kırıklığına uğruyor ve uğrayacak. Bu millet bir oldukça, beraber oldukça yapamayacağı hiçbir şey yoktur."

Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ın ettiği dua sonrası Türel butona basarak temele ilk harcı döktü. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, ilçedeki oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türel, törenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Aytemiz Alanyaspor'a tahsis edilen otobüs ile kulüp binasına geldi. Türel, burada düzenlenen törenle otobüsün anahtarını ve ruhsatını Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :