Aladağ'daki yurt yangını davası

Aladağ'daki yurt yangını davası

Farklı dosyaların birleştirilmesi sonucu sanık sayısı 14'e çıkan davanın dördüncü duruşması başladı

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili yurt müdürünün de aralarında yer aldığı 6'sı tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının görülmesine başlandı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dernek görevlileri Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş ve Ramazan Keleş ile tutuksuz sanıklar Ramazan Dede, Mehmet İpek, Zeki Yılmaz, eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Davut Gökçeli, Ramazan Arı, Cihan Ünal ve Bayram Aydın ile müşteki aileleri, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, farklı dosyaların birleştirilmesi sonucu bu davaya dahil edilen tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri yapıldı, ardından da savunmalarının alınmasına başlandı.

Bu arada, duruşma öncesinde aralarında çocuklarını yangında kaybeden ailelerin de olduğu bir grup, "Aladağ'a adalet gelmedikçe bu yangın sönmez" yazılı pankartla yürüyüş yaptı.

- Olay

Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, bazı öğrenciler yaralanmıştı.

Olayla ilgili aralarında yurt müdürünün de yer aldığı 6'sı tutuklu 7 sanık hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 7 sanığın dosyasının da bu davayla birleştirilmesine karar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :