Aladağ'daki yangın faciasının birinci yılı

Aladağ'daki yangın faciasının birinci yılı

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangınının birinci yılında aileler, çocuklarının mezarlarını ziyaret etti- Yangında kızını kaybeden Cemile Baş:- "Yüreğim yanıyor, dayanamıyorum

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangınının birinci yılında aileler, çocuklarının mezarlarına ziyarette bulundu.

İlçeye bağlı Köprücek köyündeki aileler, 29 Kasım 2016'da çıkan yangında kaybettikleri çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek, gözyaşı döktü.

Kaymakam Abdullah Demirdağ, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, İlçe Müftüsü Yasin Kadıoğlu da ziyarette bulundukları ailelerin acılarını paylaştı, onlara sabır dileğinde bulundu. Kadıoğlu, ziyarette, hayatını kaybedenler için dua okudu.

Akgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aladağ yangınının üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirterek, "Unutmadık, unutmayacağız. Ailelerin acıların paylaşıyoruz." dedi.

Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını dileyen Akgedik, "Maalesef çok büyük bir acı. Tüm Türkiye'ye ders olur umudundayız. Burada çocuklar okumak istiyor. İmkansızlıklar içerisinde bu yurtlarda kaldılar. İnşallah tez zamanda bu sıkıntılar çözülür." diye konuştu.

Yangından önce ilçede başlatılan yurt inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Akgedik, "İnşallah önümüzdeki döneme yetişecek. 300 kişilik, çok modern bir yurt. Bu, maalesef çocuklarımızı geri getirmiyor. Allah bir daha böyle acıyı bizlere göstermesin." ifadelerini kullandı.

- "Acımız büyük"

Yangında kızı Bahtınur'u kaybeden Cemile Baş ise "Çocuğumu kaybedeli bir yıl oldu. Bugün belediye başkanı, kaymakam geldi. Sağ olsun, var olsunlar. Kızımın mezarına gidemedim, yüreğim yanıyor, dayanamıyorum. Adalet istiyorum sadece." dedi.

Yangında tek kız evladı Sevim'i kaybeden Hayriye Köylü ise ağlamaktan başka bir şey yapamadıklarını, acılarının büyük olduğunu belirterek, Allah'tan kimseye böyle bir acı yaşatmamasını diledi.

Dede Mustafa Köylü de torununun fotoğrafına sarılarak ağladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :