Aladağ, Konyalı Yatırımcıların da İlgisini Çekiyor

Aladağ, Konyalı Yatırımcıların da İlgisini Çekiyor

Konya’nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Derbent ilçesindeki Aladağ, Konyalı yatırımcı iş adamlarının da ilgisini çekmeye başladı.

Konya'nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Derbent ilçesindeki Aladağ, Konyalı yatırımcı iş adamlarının da ilgisini çekmeye başladı.

MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek ve beraberindeki iş adamları, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ'da ikinci kez incelemelerde bulundu. Derbent Belediyesi, Konyalı iş adamlarını Aladağ'da ağırladı. Aileleriyle birlikte Aladağ'a gelen iş adamları, bölgede kayak keyfi de yaşadı. MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, yaptığı açıklamada, daha önce de Aladağ'ı ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu sefer ki ziyaretimizde, geçmiş sefere göre şimdiden Aladağ Kayak Merkezi'nin bir basamak daha kendisini yukarıya taşıdığını görüyoruz. O yüzden bu bize mutluluk veriyor" dedi.

 

"ŞEHRİMİZE ARTI BİR DEĞER KATACAK"

 

Bulundukları yerin yaptıkları ölçüme göre 2 bin 34 kodu olduğunu ifade eden Şimşek, Konya şehir merkezinde ve ilçelerinde kar olmamasına rağmen Aladağ'da Mart ayının son günlerinde hala beyaz örtünün var olduğuna dikkati çekerek, "Tabi iş alemi için buranın birden fazla avantajı var. Biz yatırımcı gözüyle de bakıyoruz. Konya şehir merkezine uçakla ya da hızlı trenle gelen bir vatandaşımızın kabaca 50 kilometrelik bir mesafe ile burada işte 2 bin metrenin üzerine çıkıp, hem mavi şerit, hem de kırmızı şeritli kayak pistlerine ulaşma şansı olacak. Biz burada başından beri Aladağ Kayak Merkezi'ne başkanımızın gayretiyle birlikte hep destek olmaya çalıştık. Şehrimize artı bir değer katacak, şehrimizin sporuna, turizmine özellikle tabi kayak sezonu dışında outdoor turizmine de fırsat sağlayacak bir ortam burası. Burada kayak merkezinin sistemlerinin, telesiyejlerinin yapılması, burada otellerin yapılması, elbette iş alemi için bir fırsat olarak görünüyor. Bunu kendi içimizde değerlendireceğiz. Ama tabi önemli olan buraya değişik yabancı yatırımcıların da ilgi duyduğunu görüyoruz. Bu güzel bir şey. Bu durum, sadece Konya'ya özel bir kayak merkezi olmayacağını gösteriyor" dedi.

Başkan Şimşek, kayak turizminin özellikle iç turizm açısından milli geliri arttıkça insanların arayışa geçtiği ve kendisine alternatif turizm arayışı ile bulduğu sporlardan bir tanesi olduğunu da vurguladı.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, hala beyaz örtüyle kaplı Aladağ'daki karın sıkıştırılması halinde Nisan ayında da burada kayak keyfi yaşanabileceğini vurgulayarak, "Bugün MÜSİAD Konya Şubesi Başkanımız ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Aladağ'da ağırlıyoruz. Kendileri Faruk Turhan bey vasıtasıyla proje konusunda buraya ciddi destek verdiler. Bu anlamda MÜSİAD'a ve ayrıca Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ALADAĞ'A YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in geçtiğimiz ay iki kez Aladağ ziyareti ve incelemelerinin Konya kamuoyunu da ciddi anlamda heyecanlandırdığını belirten Acar, "Tabi önümüzdeki kışa tesislerin hazır olmasını dört gözle bekler hale geldiler. İnşallah biz de önümüzdeki kış için bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar içinde Konya milletvekillerimizle beraber Ankara'ya Sayın Başbakanımızı ziyaret ederek bu konuda Aladağ Kayak Merkezinin Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi konusunda bize destek vermesini ve bunun hızlandırılmasını talep edeceğiz. Bunun bize iki açıdan katkısı olacak. Birincisi bulunduğumuz alan ormana ait olduğu için buranın maliyeye geçmesi daha kolay olacak ve tesisleri yapmamız, özellikle Büyükşehirimizin burada çalışmalarını daha kolay hale gelecek. İkincisi de yatırımcılara KDV, sosyal güvenlik primleri vb. diğer destekler olarak 30 kaleme yakın yüzde 70'e kadar dolaylı destek sağlanacak. Bununla ilgili olarak şu anda Büyükşehir Belediyemize, imar dairemize ve bize, proje koordinatörümüze yurt içinden ve dışından çok ciddi anlamda yatırımcılardan yatırım için talep de gelmekte. Almanya'dan, Fransa'dan yatırımcı iş adamlarımız bir an önce buraya yatırım yapmak istiyorlar. Kamunun yaklaşık bir 10-15 milyonluk yatırım yapmasıyla ki bunu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız öncülüğünde yapacağız, geriye kalan bölümünü özel sektörün dört gözle beklediğini ve özel sektörün burayı hızlı bir şekilde ülke turizmine katacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

Etiketler :