Aladağ açıklık getirdi:  KESİNLEŞİRSE SİSTEMDEN SİLİNECEKLER

Aladağ açıklık getirdi: KESİNLEŞİRSE SİSTEMDEN SİLİNECEKLER

Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ 13-14 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan Konya Barosu Olağan Genel kurulunda “ İLKE “ grubu olarak yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Memleket'ten M. Ali Elmacı'ya değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Aladağ Konya Barosu ve gündeme dair soruları da cevapladı. FETÖ ile ilişkili oldukları iddiasıyla yargılanıp ceza alan avukatların Konya Barosu sisteminde isimlerinin görünmesine dair, "Türkiye hukuk devletidir, bütün işlemler hukuk içerisinde yapılır. Cezaları kesinleşirse sistemden silinecekler" dedi.

manset-(2)-002.jpg

manset-(3)-002.jpg

GÜLEN BİR YÜZ GETİRDİK

İki yıllık dönemini değerlendiren Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ "Kendi açımdan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. 2016'da görev bize tevdi edildi. Yönetmeye değil hizmete talibiz demiştik. Bunu da gerçekleştirdik diye düşünüyorum. Yeni dönemde de aynı heyecanı taşıyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler devam etti ve hızla artan bir avukat sayısı var bu konuda çalışma yapmalıyız, yapıyoruz. Yeni dönemde de inşallah kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz. Gülen bir yüz getirdik. Kapımızı bütün meslektaşlarımıza açtık ve o gün bugündür kapımız hiç kapanmadı" diye konuştu.

AKADEMİK PERSONELİ YETERSİZ FAKÜLTELERİ KAPATIN

5 yıl sonrası için bir öngörüm yok diyen Mustafa Aladağ, Biz kontrolsüz bir şekilde sayımızı artırıyoruz. Ben doğruları söylemekle yükümlüyüm. Bugün için arz talep dengesi var ama 5 yıl sonra baro mevcudunun nerelere ulaşacağını kestiremiyoruz. Konya Barosu'nda 2 yıl içinde 400 gibi ciddi bir artış oldu. Bu mesele geleceğimizin meselesidir. Bugün sayısını bilemediğimiz hukuk fakültesi var. Yeterli akademik personele sahip olmayan fakülteleri mümkünse kapatın. Kontenjan sayılarındaki artışları durdurun. Staj başlangıç ve bitişinde kesinlikle bir sınav sistemi getirin. Ben işsiz avukat diye bir statü istemiyorum.Bu sorunu Adalet Bakanımız Sayın Gül'e de ilettim. 2013'te hazırlanan bir tasarı var ve bu tasarıyı meclis gündemine getirin dedik. Kendileri de bu konu ile ilgileneceklerini söylediler.

Bir de sadece bu sorunu çözmek için hukuk fakültelerini kapatmak da yetmez. Noterde, tapuda ya da ilgili yerlerde en azından birer avukat istihdam edilirse de çözüm için adım atılmış olur" şeklinde konuştu.

mustafa-aladag--(1).jpg

KONYA BU KONUDA BAŞARILI

FETÖ ile mücadele konusunda Konya olarak hem emniyet hem de yargı olarak başarılı çalışmalar yürütüldüğünü de anlatan Aladağ, "Konya'nın FETÖ ile mücadelede diğer illere göre daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Çok büyük oranda aşama kaydettiğimiz söyleyebilirim. Bu tür davaların yılsonuna kadar bitirileceği tahmin ediliyor. Yargının dışında değerlendirilecek deliller olması hasebiyle de belki biraz daha uzayabilir. Adalet Bakanımızın kendi ifadesiyle yargı FETÖ'den tamamen temizlendi" dedi.

mustafa-aladag--(3).jpg

HERŞEY HUKUK İÇİNDE OLMALI

FETÖ'den tutuklu ya da kaçak olan isimlerin halen avukat olarak görünmesine de değinen Mustafa Aladağ, "Biz hukuk devletiyiz. Suça karışmış, suç işlemiş kişiye de vereceğiniz ceza da yine hukuk içerisinde olmalıdır. Adaletten başka vereceğiniz bir şey yok ve adaletin kılıcı da keskin olmalıdır. FETÖ ile ilgili soruşturmalar, kovuşturmalar yürütüldü ve bu isimlerden ceza alanlar oldu.

 

mustafa-aladag--(2).jpg

Tutuklular var. Yine birçoğunun adını Konya Barosu'nda kayıtlı avukat olarak görüyorsunuz. Mevzuat şunu diyor; avukat olmanın birinci şartı Türk vatandaşı olmaktır. Hain darbe girişimi sonrasında Konya Barosu'na kayıtlı bazı isimlerin de yurtdışına kaçtığını biliyoruz. Biz bunu resmi yazı ile ilgili yerlere sorduk. Halihazırda haklarında işlem yürütülüyordur fakat Türk vatandaşlığından çıkarıldıklarına dair elimizde bilgi mevcut değil. Bizim sorduğumuz belgeye cevaben gelen yazı, Türk vatandaşlığından çıkarılma aşamasının sona gelindiği şeklinde. Çıkarılmış olalardı avukatlık yapabilmek için "TC vatandaşı olmak" tanımına uymayacağı için avukatlıkları iptal edilecekti. Bir diğer konu da, avukatlıklarının iptal edilmesi için mevzuatta "ceza almış ve kesinleşmiş olmalı" diyor. Mevzuat çok açık. Evet ceza aldı ama henüz kesinleşmedi. İstinaf aşamasında. Cezaları kesinleştiği takdirde bir daha yazılmamak üzere baro sisteminden de silinecekler" ifadesini kullandı. M. Ali Elmacı-Memleket

 

 

 

Öte yandan 13-14 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan Konya Barosu Olağan Genel kurulunda İLKE grubunda yer alan isimler ise şöyle;

 

BAŞKAN

Av. Mustafa Aladağ

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Av. İsmail Keklik

Av. Kutalmış Ceylan

Av. Oktay Unkur

Av. Dilaver Kezek

Av. Ercan Şen

Av. Nuri Çiftçi

Av. Levent Şen

Av. Tarık Arslantaş

Av. Hande Bağcı

Av. Caner Çoban

 

DİSİPLİN KURULU

Selahattin Karagöz

Av. Mehmet Sertdemir

Av. Özlem Kocabıçak Doğan

Av. Fatih Özer

Av. Erman Erdal

 

DENETLEME KURULU

Av. Murat Akgül

Av. Çiğdem Uysal

Av. Mustafa Şahin

 

DELEGE

Av. Mustafa Aladağ

Av. Mustafa Gökyar

Av. İsa Tanoğlu

Av. Hasan Özen

Av. Nuri Tongarlak

Av. Cemil Yılmaz Kart

Av. Ayşe İşleyici

Av. Ebru Akgül Şener

Av. Tarık Taşcı