Akyurt'ta kadına karşı şiddet konulu konferans düzenlendi

Akyurt'ta kadına karşı şiddet konulu konferans düzenlendi

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ve Akyurt Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, aile kurumunu yakından...

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ve Akyurt Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, aile kurumunu yakından ilgilendiren konularda Akyurt'ta konferanslar düzenlendi.

Kadına karşı şiddeti önlemeyi amaçlayan konferans, Ankara Evinde gerçekleştirildi.

Kaymakam Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcısı Ayla Can, İlçe Müftüsü Sadullah Beki ve vatandaşların katıldığı konferansta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Uzmanı Yasemin Davarcı, kadın ve erkeğin doğuştan farklı olduğunu, cinsiyetin seçilemediğini ancak yaşayarak gerçek anlamda öğrenildiğini anlattı.

Çocuklara verilen isimlerin, giydirilen giysilerin farklarından bahseden Davarcı, yasalarda da kadının korunmaya muhtaç olduğunun yer aldığını, kadının kırılgan, erkeğin ise sert olarak tabir edildiğini belirtti.

Davarcı, toplumsal değerlerin kadını ve erkeği konumlandırmasının derinlemesine araştırılması sonucunda şiddet sorununa daha kalıcı bir çözümün bulunabileceğini de vurguladı.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş da konferansın sonunda görüşlerini aktardı.

Ayantaş, "Şiddet, aciz insanların başvurduğu bir eylemdir. Kimsenin çözümü şiddette aramaması gerekir. Hayattaki temel unsurumuz, paylaştıkça çoğalan sevgi olmalıdır. Ataerkil bir toplum olmamız ve yanlış bilgilerle yönlendirmeler de şiddete neden olabilir. Bunun dışında zamanın şartlarına göre hayatın değişimine ayak uydurmamız da şiddeti azaltabilir. Bu konferansın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Uzmanımıza ve katılım gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı