Akyürek’ten gençliği kurtarma projesi

Akyürek’ten gençliği kurtarma projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gençlik ve sporla ilgili yeni projelerini Memleket’e anlattı

Yeni bir daire başkanlığı kuracaklarını açıklayan Akyürek, gençliğin maruz kaldığı kültür erozyonunun önüne geçmeye çalışacaklarını söyledi.

100 YENİ BİLGİ MERKEZİ

Yazarımız Selman Selim Akyüz’e açıklamada bulunan Tahir Akyürek, yeni dönemde sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Akyürek, “sosyal, kültürel ve gençlikle ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz. Özel bir sayfa açıyoruz. Mesela kısa bir süre içinde yüz yeni bilgi merkezi açacağız. Gençlerimizi üye yapacağız. Konya Belediyeleri’nin yaptığı spor salonları tek elden yönetilecek. Büyükşehir’e ait bir proje ama tüm belediyeleri, ilçeleri biz koordine edeceğiz. Gençlik ve spor ile ilgili özel bir yönetim mekanizması kuruyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYA VE MAGAZİN TEHLİKELİ

Sosyal medya ve magazin kültürünün gençlerde bir yozlaşmaya neden olduğunu belirten Akyürek, bu erozyonun önüne geçmeyi amaçladıklarını vurguladı: “Gençler bir kültür erozyonu içinde, bir bombardıman var. Sosyal medya, magazin kültürü, televizyon, internet bu bombardımanın mecrası durumunda. Gençler mesajları yeteri kadar süzgeçten geçiremiyor. Gençlik böyledir zaten, sınırları zorlar ve biraz aşar. Bu noktada gençler için faziletli, erdemli bir insan olma yolundaki en önemli en önemli kapı spordur. Mutlaka gençlerimizin büyük bir kesimini sporla buluşturmalıyız. Bu bir toplum mühendisliği değil, gençlerimizin daha fazla yanında olma çalışmasıdır. Konya misyonuna ve milli değerlerimize uygun bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamış olacağız”

Tahir Akyürek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte çalışma yapmaya devam edeceklerini, sporcu ve kulüplerin eksiklerini belirleyip tamamlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Selman Selim Akyüz-memleket