Akyürek: Konya ticarette, dışa açılmada çok ciddi mesafe aldı

Akyürek: Konya ticarette, dışa açılmada çok ciddi mesafe aldı

Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Borsası ve Konya Ticaret Odasını ziyaret etti.

 

 

Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışmaları kapsamında, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret ederek, Konya’nın tarım ve ekonomide üst sıralara yükselmesi için yapılacak yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

  Akyürek günün ilk ziyaretini Konya Ticaret Borsasına gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Meclis Başkanı M. Namık Köklüsoy, borsa yönetimi ve borsa meclisi üyeleriyle istişarelerde bulunan Akyürek, Konya Ticaret Borsasının çok başarılı ekibe sahip olduğunu belirterek, birçok uygulamada lider bir borsa olduğunu söyledi.

Belediye başkanlığı döneminde tarımsal kalkınma alanında ciddi yatırımlara imza attıklarını belirten Akyürek, “Birçok gölet, damlama sulama sistemleri, yağmurlama sistemleri, modern sulama sistemleri ve fidan fide desteği olmak üzere yatırım yaptık. Geçen sene Hüyük ilçesine 10 milyon 800 bin çilek fidesi desteği verdik. Bu seneki üretimi 20 bin ton çilek oldu. 20 bin tonluk çilek yaklaşık 50 trilyonluk Hüyük ilçesine giriş meydana getirdi. Hüyük’deki insanlar gündelikçi olarak çalışıp başka yerlere giderken, biz bu çalışmayla Hüyük ilçesinin dışarı göçünü azaltarak katma değer oluşturduk. Çok başarılı bir borsa yönetimi var. Konya Ticaret Borsasının tarım sektöründe gelecekte daha etkin olmasını arzu ediyorum. Çünkü Türkiye’nin geleceğinde tarım sektörü önemini arttırarak devam edecek” dedi.

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise, Tahir Akyürek’in Konya’nın sanayi ve tarımına yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Türkiye’deki ilk 100 bin tonluk lisans depomuzun alt yapısını hazırladığı için camia ve sektör adına bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah siyasette de Ankara’da da Konya’ya hizmet edeceklerinden hiç şüphemiz yok. Allah yolunu açık etsin” dedi.

Konuşmaların ardından, yapmış olduğu başarılı hizmetlerinden dolayı Tahir Akyürek’e, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik tarafından plaket takdim edildi.

Konya Ticaret Borsası ziyareti sonrası Akyürek, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve oda yönetimiyle bir araya geldi. Akyürek, Konya Ticaret Odasının, Konya gelişiminin lokomotiflerinden biri olduğunu söyledi.

Akyürek, dünden bugüne Konya’daki bütün ticari gelişmelerde, ekonomik hayattaki gelişmelerde, Konya Ticaret Odası’nın çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek, “Bundan 15-20 sene önce Konya dışa açılmanın nasıl bir şey olduğunu keşfetmeye çalışıyordu. Dünden bugüne Konya’mız bu konuda ciddi mesafe aldı. Sanayicilerimiz, tüccarlarımız, iş adamlarımız ve şehir dinamikleri artık dünya dengelerini biliyorlar. Bugün Konya yüzden fazla ülkeye ihracat yapıyorsa bunda Ticaret Odasının öncülüğü çok önemli. Ayrıca fuar merkeziyle, üniversitesiyle Konya’ya farklı alanlarda da büyük katkılarda bulunuyor. Değerli Ticaret Odası Başkanımızın şahsında tüm oda mensuplarını, üyelerini tüccar ve sanayicilerimizi bu yönüyle tebrik ediyorum” dedi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de Belediye Başkanı olarak Konya’ya 14 yıl yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, “Son 15 yılda Konya’nın ekonomik anlamında gelişimine baktığımızda Türkiye’nin gelişiminden daha büyük gelişim içinde olduğunu görüyoruz. Şehircilik anlamında da çok büyük gelişim görüyoruz. Türkiye ortalamasına baktığımızda daha hızlı büyüyen, ekonomik anlamda daha hızlı gelişen, şehircilik olarak da daha hızlı gelişen sonuç görüyoruz. Bu noktada başkanımızın çok büyük hizmetleri oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Günlük ziyaret programları kapsamında, Yeni Meram Sanayi Sitesi esnafıyla da bir araya gelen Akyürek, 24 Haziran’da “Yeniden Büyük Türkiye” için desteklerini istedi.

akyurek,-“konya-ticarette-(4).jpg