Akvaryum balığı da çalınır mı?

Akvaryum balığı da çalınır mı?

Konya’da “sonunda bu da oldu” dedirten bir olay yaşandı. Hobi amaçlı balık besleyen müzisyenin yaklaşık 7 bin TL değerindeki Discus türü balıkları çalındı.

Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği ve Sema Topluluğu’nda kanun sanatçısı olan Celal Aksoy, bir sabah balık beslediği Hacıkaymak Mahallesi Cevridede Sokak’taki deposuna geldiğinde, yıllardır beslediği Discus türü balıklarının çalındığını görünce yıkıldı. Aksoy, henüz yeni yavruları olan ortalama17 santimetre büyüklüğündeki 8 balığının çalındığını polise bildirdi. Memleket Gazetesi’ne konuşan Aksoy, “hobi amaçlı yıllardır balık besliyorum. Cumartesi gecesi sema programından döndüm. Sabah geldiğimde kilitlerin kırıldığını gördüm. İçeri girdim ve balıkların çalındığını anladım. Depoma daha önce gelen biri olduğu belli. Tespit yapmış ve damızlık balıkları almış. Bu balıkları satamaz. Yakında kokusu çıkar ama üretim yapma niyetinde olduğu belli. Ben balıklarıma değer biçemem. Polis parmak izi aldı. İnşallah hırsız bulunur” dedi.

Sosyal medyadaki Konya Akvaryum Kulübü’nün yöneticisi Ahmet Biçgel de, Celal Aksoy’un balıklarını çocukları gibi sevdiğini ve olay nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi. Biçgel, “bu balıkları çalan hem hırsız hem de akvaryum hastası olmalı. Yüksek ısıda, bakteri dengesi önemli bir ortamda yaşayan bu hayvanları çalan kişi hobihanede daha önce keşif yapmış görünüyor” şeklinde konuştu. Selman Selim Akyüz-Memleket