AKUT'un eğitimleri Antalya'da başladı

AKUT'un eğitimleri Antalya'da başladı

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Gökşin:- "Yeni dönemde AKUT'un daha faal ve toplumun her kesimine hitap edebilen bir yapıya kavuşması için çalışacağız"

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) üç seviyeli eğitimleri, 150 kişinin katılımıyla başladı.

AKUT'un, Olimpos Mahallesi mevkisinde düzenlediği ve 3 gün sürecek eğitimlere Türkiye'nin farklı bölgelerinden 21 ekipten 150 kişi katıldı.

Üç seviyeden oluşan ve 8 istasyonda devam eden eğitimlerle arama kurtarma konusunda var olan bilgilerin pekiştirilmesi, varsa eksikliklerin giderilmesi ve yeni üyelerin bilgi, birikim ve tecrübe kazanmaları amaçlanıyor.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek başkanlığına seçildikten sonra düzenlenen ilk eğitim olduğunu söyledi.

Yeni dönemde derneğin daha faal ve toplumun her kesimine hitap edebilen bir yapıya kavuşması için çalışacaklarını vurgulayan Gökşin, şöyle konuştu:

"Dernek olarak bundan sonraki süreçte iki hedefimiz var. Bunlardan biri, devletin kurum ve kuruluşlarıyla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmak. İkincisi ise bağışlarla kendisini idame ettiren derneğin, en kısa zamanda maddi kaynaklarını en üst seviye getirerek daha fazla topluma ve insanlara faydalı olmaktır."

Gökşin, operasyonlar doğada olduğu zaman uygun ip tekniklerini kullandıklarını belirterek trafik kazalarında, dağda mahsur kalmalarda, birçok alanda arama kurtarma faaliyetine katıldıklarını anlattı.

Programda, üç ayrı seviyede eğitimler verileceğine dikkati çeken Gökşin, eğitimleri geçen personelin bir üst seviyedeki eğitimlere katılacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :