"Aktif ve Mutlu Bir Toplum İçin Herkes İçin Spor'' çalıştayı

"Aktif ve Mutlu Bir Toplum İçin Herkes İçin Spor'' çalıştayı

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Zorba:

ANKARA (AA) - Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Erdal Zorba, Ankara'da 10-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek "Aktif ve Mutlu Bir Toplum İçin Herkes İçin Spor'' çalıştayında spor sistemini tartışarak sorunlara çözüm yolu arayacaklarını söyledi.

Zorba, 10-12 Mart tarihlerindeki çalıştay için Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenledi. Gazeteci ve sunucu Ece Vahapoğlu'nun da katıldığı toplantıda Zorba, HİS olarak 3'ten 90 yaşına kadar herkese spor yaptırmayı hedefleyen, hoşgörülü olmayı, toplumun öfke kontrolünü sporla sağlamayı amaçlayan bir kuruluş olarak görev yaptıklarını belirtti.

Korumaya muhtaç, evsiz ve hapishanelerdeki çocukları, sporla topluma kazandırdıklarını dile getiren Zorba, aynı zamanda olimpik federasyonların altyapılarını genişleterek onların büyümesine de katkıda bulunduklarını anlattı.

Zorba, uluslararası düzeyde bu konunun temsilcilerinin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Konseyi gibi önemli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde olduğunu ve kurdukları spor sistemiyle olimpiyatlarda madalya kazandıklarını vurguladı. 

Aynı sistemin oluşturulması anlamında ilk adım olarak bu çalıştayı düzenlediklerini ifade eden Zorba, "Çalıştayda bakanlıklar, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşlarının içinde bulunacağı bir çatı oluşturulacak. Diğer ülkelerde uygulanan bu spor sistemini tartışacağız ve birçok soruna çözüm yolu arayacağız. Olimpik sporlara katkı anlamında işbirliği halinde olacağız" diye konuştu. 

Çalıştayda halk sağlığından, engelli, yaşlı ve mahkum grupların sosyal yaşama katkılarına kadar birçok konunun konuşulacağını belirten Zorba, sporun yaşam tarzına dönüşmesini sağlayacak konu başlıkları üzerinde duracaklarını söyledi. 

HİS Başkanı Erdal Zorba, "Çalıştayın pratikte de herkes için spor ruhuna uygun yürütülmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle çalıştaya katılacakları sigara içmeye kişiler arasından seçtik. Aynı zamanda paneller arasında toplu fiziksel egzersiz uygulamaları ortamı ve malzemeleri de hazırlayacağız."

Gazeteci ve sunucu Ece Vahapoğlu ise başarı bulduğu bu projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı