Aktif Bank ile BMG Financial Group sözleşmesi imzalandı

Aktif Bank ile BMG Financial Group sözleşmesi imzalandı

Aktif Bank, Suudi Arabistan'ın önde gelen finansal danışmanlık şirketlerinden BMG Financial Group ile iş birliği sözleşmesi imzaladı- Aktif Bank Üst Yöneticisi Sümer:- "Türkiye’nin en büyük yatırım bankası olan ve farklı ürünler sunan Aktif Bank olarak bu

İSTANBUL (AA) - Aktif Bank, Suudi Arabistan'ın önde gelen finansal danışmanlık şirketlerinden BMG Financial Group ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamada, Türkiye'nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumundaki Aktif Bank'ın Suudi Arabistan'ın önde gelen finansal danışmanlık şirketlerinden BMG Financial Group ile yeni yatırımlar, birleşme ve satın alma işlemleri konusunda ortak hareket etmek üzere stratejik iş birliği anlaşması imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, özellikle sağlık ve finans alanındaki birleşme-satın alma ve yeni yatırımların ortak yürütülmesini öngören anlaşma çerçevesinde; Aktif Bank ile İslami Kalkınma Bankası ortaklığında kurulan Mükafat Portföy Yönetiminin kuracağı fonların bu iş birliğinde bir platform görevi göreceği ifade edildi.

BMG Financial Group Aktif Bank Stratejik İşbirliği Anlaşmasının Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) Serdar Sümer ile BMG Financial Group CEO'su Basil Al Ghalayini tarafından; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Majid Abdullah Alkabi’nin himayelerinde DEİK Türk- Suudi İş Konseyi toplantısında imzalandı.


- "Suudi Arabistanlı yatırımcılara Türkiye'de büyük fırsatlar var"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sümer, Suudi Arabistan gibi çok büyük ve Türkiye için önemli bir stratejik ortak ülke ile yeni yatırımlar konusunda önemli iş birliklerine imza atmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye ekonomisinin büyümesi için farklı coğrafyalarla daha büyük iş birliklerine gidilmesinin öneminin altını çizen Sümer, bu anlamda Suudi Arabistanlı yatırımcılara Türkiye'de büyük fırsatlar olduğunu aktardı.

Sümer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, stratejik ortaklarından biri olan Suudi Arabistan ile iş hacmini daha da yüksek bir seviyeye çıkma konusundaki kararlılığını her platformda ortaya koyuyor. Türkiye'nin en büyük yatırım bankası olan ve farklı ürünler sunan Aktif Bank olarak bu iş birliklerinde Suudi Arabistanlı iş adamlarına yeni İslami yatırım modellemeleri ile önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu anlaşma çerçevesinde gelişecek yeni birleşme ve satın almaları, yeni yatırımları, Türkiye’ye farklı ürünler ile yeni bir İslami yatırım modeli getirecek olan Mükafat Portföy Yönetimi şirketimiz üzerinden gerçekleştireceğiz.

Kuruluşu bu ay tamamlanacak ve ocak ayından itibaren yeni ürünleri ile hizmet verecek olan Mükafat Portföy Yönetimi, yüzde 80'i Aktif Bank, yüzde 20'si ise İslami Kalkınma Bankasının iştiraki ICD ortaklığı ile kuruldu. Yerli ve uluslararası faizsiz finans piyasalarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Mükafat Portföy Yönetimi, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye giriş kapılarından biri olmayı hedefliyor. Karşılıklı niyet ve görüşlerin güvence altına alındığı anlaşmayla Aktif Bank ve BMG Financial Group başta birleşme ve satın almalar olmak üzere, Suudi Arabistan’dan ve diğer ülkelerden Türkiye’ye gelecek yatırımlar, aynı şekilde Türkiye'den Suudi Arabistan'a ve diğer ülkeleri hedefleyen yatırımlar ve iş birlikleri konusunda ortak hareket edecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :