Aksinne’de yıkım çalışmaları hızlandı

Aksinne’de yıkım çalışmaları hızlandı

Meram Belediyesi, sadece Şükran Mahallesi’nde değil diğer dönüşüm projelerinde de hızlı bir ivme yakaladı.

 

 

Aksinne Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında anlaşma oranının yüzde 85’i bulduğunu belirten Başkan Toru, “Anlaşma sağlanan binaları tahliye ederek yıkım çalışmalarına hız verdik. Şu ana kadar 210 binayı yıktık” dedi.

Meram Belediyesi’nin önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Aksinne Mahallesi’nde de çalışmalar devam ediyor. Anlaşma ve tapu devirleri tamamlanan binaların yıkım çalışmaları hız kazandı.

AKSİNNE’DE YIKIM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın başlatmış olduğu kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek üzere başlamış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları son hızla devam ediyor. Meram Belediyesi olarak 5 ayrı bölgede toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarından biri de Aksinne Mahallemizde devam ediyor. 210 bin metrekarelik toplam alanın 57 bin metrekarelik ilk etabında 398 malikin 342’si ile anlaşma sağladık. Sözleşme imzalayarak tapu devirlerini aldık. Bu etapta anlaşma oranımız yüzde 85’i geçti. Tapu devirlerini aldığımız binaları tahliye ederek 210 tane yapının yıkımını gerçekleştirdik. Özellikle son bir haftada sahada yoğun bir şekilde yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Yıkım çalışmalarımız 1 ayda yüzde 58 oranına ulaştı” dedi.

VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Vatandaşlara da teşekkür eden Toru, “Özellikle burada oturan ve bu bölgenin iyileşmesine katkı sağlayan, sözleşme ve uzlaşma süreçlerinde

belediyemizle birlikte hareket eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sahanın boşalması sonucunda 2018 bahar ayıyla birlikte bu bölgede inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“MERAM ŞANTİYEYE DÖNDÜ”

Meram Belediyesi olarak şu anda özellikle Konya merkezde 5 ayrı bölgede mega bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Toru, “Yaptığımız çalışmalar Türkiye ölçeğinde en büyük çalışmalardan birini teşkil ediyor. Her bir çalışma alanımızda 1,5 – 2 yıl gibi kısa bir sürede yaptığımız anlaşma oranları yüzde 85-90’ın üzerinde. Ve her birinde yine yıkım oranları yüzde 60 – 70’in üzerinde. Göreve gelirken Meram şantiye gibi olacak demiştik. Hamd olsun şu anda yıkım çalışmaları, yeni başlayan inşaat çalışmalarıyla ilçemizde bir şantiye görüntüsü var. 2018’de bu çalışmalar artarak devam edecek. Halkımız her şeyin en güzeline layık. Biz de belediye olarak elimizi taşın altına koyarak ekibimizle birlikte gece gündüz demeden Meramımızı geliştirmek ve yeniden kalkındırmak üzere çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.Haber Merkezi

aksinne’de-yikim-calismalari-hizlandi-(5).jpg