Akşener'in partisi kurulmadan dağılıyor

Akşener'in partisi kurulmadan dağılıyor

Akşener’in partisine gelen FETÖ desteği, kurucu olmak isteyenleri endişelendirdi. Bazı kurucu adaylarının kurucu olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener yeni parti için tüm gücüyle çalışıyor. MHP'nin muhalif genel başkan adaylarından Sinan Oğan dışındaki isimler de Akşener'le birlikte hareket ediyorlar. Akşener ekibinin aralarında solcu görüşleri savunan kişilerin de bulunduğu çok sayıda kişiye kuruculuk teklifi götürüldüğü bildiriliyor. Her ilden mutlaka bir kurucunun olması istenirken çalışmaların Ekim ayı başında sonuçlandırılması amaçlanıyor.

FETÖ DESTEĞİ VAZGEÇİRDİ

Meral Akşener'in parti çalışmalarını hızlandırması ve Akşener'in kuracağı partinin kamuoyunda tartışılmaya başlaması ile birlikte, Akşener'in geçmişte FETÖ'ye yakın isimlerle mesajlaşmaları ortaya çıktı. Ayrıca şu anda kaçak olan FETÖ'cülerin Akşener'le ilgili olarak sosyal medya mesajları ortalığa döküldü.

Bu durum Akşener'in partisine kurucu olmak için söz veren isimleri endişelendirdiği belirlendi. Konu ile ilgili olarak konuşan bir kurucu adayı, "Meral Hanım'ın ciddi bir rüzgar estireceğine inanmıştım. Ancak yeni parti gündeme gelince FETÖ'cülerin mesajlarını gördüm. Meral Hanım'ın geçmişte bu kişilere yakın oluğunu fark ettim. Bu nedenle kararımdan vazgeçtim" dedi.

Aydınlık'ın haberine göre bu arada Meral Akşener'e sıcak bakan milliyetçi ve merkez sağda yer alan çok sayıda kişinin Akşener'in kuracağı partiyi mercek altına aldıkları, Akşener'in kuracağı partiye ABD ve AB desteğini araştırdıkları öğrenildi. ABD, AB ve FETÖ desteği konusundaki iddiaların doğrulanması durumunda desteklerini çekecekleri öğrenildi.

KORAY AYDIN KRİZİ

Kısa bir süre önce Akşener'in kuracağı partiye katılan Koray Aydın'ın yeni kurulacak partinin adını ve cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklaması Akşener cephesini karıştırdı.

Koray Aydın önce "2019'daki seçimlerde Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olacağını" sonra da yeni partinin adının "Merkez Demokrat Parti olabileceğini ve bu isim üzerinde bir amblem çalışmasının yapıldığını"açıklamıştı.

Aydın'ın, MHP'nin olağanüstü kurultay sürecinden bu yana"partisinde kalacağı yönündeki açıklamaları ve bir anda yeni partiye geçme kararı almasının ardından partiye ilişkin bilgileri açıklaması", en başından bu yana Akşener ve ekibinin yanında yer alan bazı kesimde de tartışma yarattı.

Eski MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in, Aydın'ın yeni partinin adıyla ilgili yaptığı açıklamanın hemen ardından, sosyal medya hesabı üzerinden "Partiyi millet kuracak, adını da millet koyacak. Kimse adına parti kurmayacak ve isim koymayacak. Herkes haddini bilmeli, gevezelik etmemeli" diye yazdı.

'GÜVEN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ'

Çirkin'in, önceki gün de yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Parti amblemi, ismi elbette önemlidir. Ama o partiye güven her şeyden daha önemlidir. Bu da program ve kadrolarla olur. O irade var inşallah... Parti kurmak kolay iş değildir. Hele de tüm renkleri temsil etmek gibi iddiası varsa..." paylaşımı da dikkat çekti.

MHP'nin olağanüstü kurultay sürecinde divan başkanlığı yapan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Aydın'ın açıklamalarının ardından, sosyal medya hesabı üzerinden, "Sayın Koray Aydın'ın siyasi katkı ve tecrübesi kendini öyle bir hissettiriyor ki; anlamamak için sağır, görmemek için kör olmak lazım" paylaşımında bulundu.