Akşener'den Bahçeli'ye Cevap: Beni Belinde Silah Olanlar Ezemedi

Akşener'den Bahçeli'ye Cevap: Beni Belinde Silah Olanlar Ezemedi

Eski MHP Milletvekili Akşener, Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin "Vallahi beni belinde silah olanlar ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor" dedi

Akşener'den Bahçeli'ye Cevap: Beni Belinde Silah Olanlar Ezemedi

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin, "Ezerim kelimesi çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım, vallahi beni belinde silah olanlar ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor." değerlendirmesinde bulundu.

KONYA'DA AKŞENER'İ ÇOK SAYIDA PARTİLİ KARŞILADI

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Akşener'i, Birlik Parkı'nda toplanan çok sayıda partili karşıladı. Burada destekçileriyle sohbet eden Meral Akşener, daha sonra araç konvoyu eşliğinde Mevlana Müzesi'ne gitti.

MEVLANA'NIN SANDUKASI BAŞINDA DUA ETTİ

Müze'yi gezen Akşener, Müze Müdürü Yusuf Benli'den, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Akşener, Mevlana'nın sandukası başında dua ettikten sonra Müze'den ayrıldı.

"KEŞKE GENEL BAŞKAN KURULTAY TALEBİMİZİ YERİNE GETİRSEYDİ"

Akşener, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kongre hazırlık çalışmaları kapsamında il ziyaretlerini sürdürdüğünü belirterek, Konya'da karşılaştığı ilgiden son derece memnun olduğunu ifade etti.

"DELEGELERLE VE KONYALILARLA GÖRÜŞECEĞİM"

Meral Akşener, "Hafta içi olmasına rağmen beni ve arkadaşlarımı karşılamak üzere gelenlere çok teşekkür ediyorum. Burada delegelerle ve Konyalılarla görüşeceğim." dedi.

"BUNLARIN SAÇMA SAPAN İDDİALAR OLDUĞUNA YÖNELİK BİR ÖRNEK VERMİŞTİM"

Akşener, bir gazetecinin Genel Başkan Devlet Bahçeli ile arasında geçen "paralelci" polemiğine ilişkin sorusu üzerine, "(Paralelle ilişkisi var, irtibatları olabilir) gibi çeşitli tanımlamalar oldu. Bunların saçma sapan iddialar olduğuna yönelik bir örnek vermiştim. Bundan sonra Bahçeli, MHP Genel Başkanı'na 'paralelci' demenin terbiyesizlik olduğunu söyledi. Kendisine kesinlikle katılıyorum, aynı zamanda da bir insana haksız yere 'paralelci' demenin terbiyesizlik olduğunu anlamış olmasına gerçekten sevindim." yanıtını verdi.

Partiden ihraç edilmesine yönelik girişimin olabileceğini anımsatan Meral Akşener, şunları söyledi:

"1 KASIM SEÇİMLERİ ÜLKÜCÜ İRADEYE YAKIŞMADI"

"İhraç edilmemi gerektiren bir tavrım olmadı. Son derece edepli ve medeni bir dille bu süreci sorguluyoruz. Tek bir suçumuz var, 1 Kasım seçimlerinin ülkücü iradeye ve MHP'ye yakışmadığını söylüyoruz. 1153 delege kendisini seçti, onlardan birisi de benim. İhraç mihraç önemli değil. Temel soru şu, sizi seçen delege aynı, niçin bundan kaçıyorsunuz? Keşke Genel Başkan kurultay talebimizi yerine getirseydi. Korkunun ecele faydası yok. Bu kongre olacak."

"VALLAHİ BENİ BELİNDE SİLAH OLANLAR EZEMEDİ"

Olağanüstü kongrenin gerçekleşmesi durumunda şansının ne olacağı yönündeki başka bir soru üzerine de Akşener, bunu delegenin belirleyeceğini ifade ederek, çıkan sonuç ne olursa olsun, kurultay delegelerinin kararına saygı duyacağını bildirdi.

Akşener, açıklamalarına şöyle devam etti:

"UMARIM BANA TEVECCÜH EDERLER"

Aday olan 5 arkadaşımız var. Bilmiyorum kimi seçecekler. Umarım bana teveccüh ederler, bu ayrı bir şey ama (Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasındaki sözleri) 'ezerim' kelimesi, çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım, vallahi beni belinde silah olanlar ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor."

AA

Etiketler :