Akşener ilk günden sattı!

Akşener ilk günden sattı!

Bahçeli’nin 'illegal' diye nitelediği muhalif kurultayına Meral Akşener’in 'ayak oyunları' damga vurdu. Divan başkanlığına oldubittiyle paralelci Müsavat Dervişoğlu’nu seçtiren Akşener, tüzükte 13 maddeyi Oğan ile Aydın'dan habersiz değiştirtti

MHP'de muhalifler, yönetimin 'yok hükmünde' dediği tüzük kurultayını dün Ankara Akyurt'taki Büyük Anadolu Oteli'nin spor salonunda gerçekleştirdi. Birçok belirsizliğe sahne olan kurultay, Meral Akşener'e protestolarla başladı; Sinan Oğan ile Koray Aydın'ın soru işaretlerine neden olan açıklamalarıyla bitti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kurultayda, muhalefet cephesindeki Akşener'e karşı güçbirliği salona yansıdı. Kurultaya katılan delege sayısı da gün boyunca netleşmedi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 'olağanüstü kurultay yapılsın' yönündeki kararı ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin bunu onamasının ardından yapılan kurultaya beklendiği gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kurmayları katılmadı. Ancak salonu süsleyen resimler arasında Bahçeli'ninki de vardı.

MHP kurultayında ilginç anlar yaşandı. Gazi olduğu tahmin edilen yaşlı bir MHP'li çağrı heyeti ile ilgili anons yapıldığı sırada Genel Başkan adaylarının olduğu bölüme gidip Meral Akşener'in önüne oturdu. Bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Akşener, yerinden kalkıp yaşlı adama yer vermek istese de başarılı olamadı. Akşener'in korumaları devreye girip yaşlı adamı adayların yanından uzaklaştırdı.

O SLOGAN HERKESİ GERDİ

Salona Merak Akşener'in 'Başbakan Meral' sloganı ile girmesi gerilime neden oldu. Yanyana oturan genel başkan adayları hararetli şekilde tartıştı. Bunun üzerine zaman zaman yuhalanan Akşener, adayların ortasında kendisine ayrılan sandalye yerine, kenarda ilk sıradaki sandalyeye oturmak isteyince, genel başkan adaylarından Ümit Özdağ tarafından uyarıldı. Özdağ'ın Akşener'e, “Otur oturduğun yere, şov yapma” dediği öğrenildi. Paralel örgüt tarafından desteklendiği iddia edilen Akşener'in salonda diğer rakiplerine yönelik mütehakkim tavrı gerginliğe yol açtı. Kurultayda bir diğer kriz de divan heyetinin seçimi sırasında yaşandı. Meral Akşener'in ekibinden Musavvat Dervişoğlu 456 delegenin oyu ile divan başkanlığına aday gösterildi. Hasan Hüseyin Türkoğlu da 170 delegenin imzası ile aday gösterilince kriz yaşandı.