Akşehirspor’da  2. Lig hazırlıkları

Akşehirspor’da 2. Lig hazırlıkları

1922 Konyaspor’u bünyesine katmaya hazırlanan Akşehirspor’da 2. Lig için hazırlıklar başladı. İşadamları ve STK temsilcileriyle yapılan toplantıda takıma destek kararı çıktı

1922 Konyaspor’u bünyesine katmaya hazırlanan Akşehirspor’da 2. Lig için hazırlıklar başladı. İşadamları ve STK temsilcileriyle yapılan toplantıda takıma destek kararı çıktı. Akşehir Hıdırlık Sosyal Tesislerinde işadamları, STK'lar, Borsa Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve taraftarlarla istişare toplantısında bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akaya, Akşehirspor'un 2.Ligde oynaması için güçlü bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

KONYASPOR FUTBOLCU DESTEĞİ VERECEK

Toplantıda, sözleşmesi devam eden futbolcular için 1 hafta içerisinde ödenmesi gereken miktarı ve sonrasında ihtiyaç duyulan desteği paylaşan Akaya, 2.Ligde oynayan takımların gelirleri, reklam potansiyeli ve maçları izlemek için Akşehir’e gelecek olan rakip takımların seyircilerinin yaratacağı ekonomik katkıyı da anlattı. Kararın olumlu olması durumunda takımın, Konyaspor’un pilot takımı olarak kadroda yer almayan kiralık futbolcular dahil oyuncu desteği alacağını belirten Akkaya, alt yapıdan sporcu yetiştirilmesi konusunda da Akşehirli gençlere önemli bir fırsat doğacağını vurguladı. İş adamları ve esnafların vereceği desteğin reklam yoluyla karşılığı olacağını söyleyen Akkaya, reklam gideri olarak muhasebeleştirilecek olan bu tutarlar için yüzde 60 oranında vergi avantajı olduğunun da altını çizdi.

İHTİYAÇ DUYULAN PARANIN YARISININ SÖZÜ ALINDI

Yapılan değerlendirmelerle beraber katılanların verecekleri desteklerin de dile getirildiği ve not edildiği toplantıda  gerek ilk etapta gerekse sezon boyunca ihtiyaç duyulan rakamların yaklaşık olarak yarısına ulaşıldı. Toplantıya katılamayan ve destek vereceklerine inanılan firmalarla görüşmeler yapmak üzere bir heyetin oluşturulmasıyla toplantı sona erdi.  Toplantıda işadamlarından, STK'lardan, borsa başkanlarından, siyasi parti temsilcilerinden yoğun destek geldi. Takımımızın maddi desteğinin yarısını tamamlarken, sürenin kısıtlı olduğunu belirten  Akkaya bir hafta içinde herkesle görüşerek Akşehirspor'umuza destek isteneceğini ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

aksehirsporda-(1)-001.jpg

Etiketler :