Akşehirli yöneticiler, futbolcu dövdü!

Akşehirli yöneticiler, futbolcu dövdü!

Geçtiğimiz hafta sonu olaylı biten Konya derbisinden sonra Sarayönü Belediyespor Kulübü, çıkan olaylardan Akşehirspor camiasını sorumlu tuttu. Yeşil-siyahılar, Akşehirspor’un kendilerine karalama kampanyası başlattığını savundu

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Sarayönü Belediyespor Kulübünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Sarayönü Belediyespor olarak 1947 yılından beri özelde Konya futboluna genelde Türk futboluna hizmet etmekteyiz. Konya’yı futbol alanında en üst seviyede temsil eden Konyaspor’a en fazla futbolcu kazandıran amatör kulüplerin başında gelmekteyiz. Son 6 yıldır da Konya’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden en başarılı kulüp olduğumuz gibi şampiyonluğu konuşabilen ve en fazla yaklaşan kulüp de Sarayönü Belediyespor olmuştur.

img_8767.jpg

 

2015-2016 sezonuna girerken yine hedef 3. Lig olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda bir yapılanmaya gidip hem yönetim kademesinde hem de futbolcu ekibini oluşturmada önemli adımlar atılmış ve yine şampiyonluk potasına giren tek Konya takımı Sarayönü Belediyespor olmuştur.

Pazar günü lider olarak gittiğimiz Akşehir’de hiç de hoş olmayan davranışlar ve hakaretlerle karşılaştık. İlk yarıda Sarayönü’nde oynanan karşılaşmada yönetici ve futbolculardan oluşan Akşehirspor kafilesini en iyi şekilde karşılayıp, ağırlamış, kendi evlerinde ki rahatlığı hissetmeleri için Sarayönü Belediyespor Yönetim Kurulu olarak Fair-Play çerçevesinde her şey yapılmıştır. Akşehir cephesine gösterilen misafirperverlik ve hoşgörüye rağmen ilk maçta da Akşehir’den gelen bir grup taraftar tribünde teknik heyetimiz ve futbolcularımıza hakarete varan ithamlarda bulunmuşlardır. Konya’nın ileri gelen futbol adamları ve gazetecileri de bu misafirperverliğe şahit olmuş ve memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Pazar günü oynanan karşılaşma da ise kulübümüz tarafından sadece Akşehirspor’a değil, Sarayönü’ne gelen bütün misafir takımlara gösterilen ilgi alakanın karşılığını küfürle, hakaretle, tekmeyle, yumrukla aldık. Olayların başlangıcı Akşehir cephesi tarafından maç sonu gibi gösterilmeye çalışılsa da maalesef maçın ilk düdüğü ile başlamıştır. Kapalı tribünün sağ tarafında bulunan Akşehirspor taraftarları küfür ve hareketle taciz etmiş, tribüne nasıl alındığını anlayamadığımız yabancı cisimleri yedek kulübesinde bulunan teknik heyet ve futbolcularımızın üzerine yağdırmıştır. Bununla da yetinmeyen Akşehirspor taraftarları yine tribüne nasıl alındığını anlayamadığımız patlayıcı maddeleri taraftarlarımız ve futbolcularımıza atmıştır. Bütün bunlar yaşanırken birkaçı dışında Akşehirspor yöneticilerinin bu olaylara seyirci kalması bizleri üzmüştür. Kapalı tribünde bulunan Akşehirspor taraftarları ise küfürlü tezahüratları ve taraftarlarımız üzerine attıkları patlayıcı maddelerle kendilerini ilk maç öncesinde çiçeklerle karşılayan taraftarlarımıza kendilerine yakışan davranış biçimi ile cevap vermişlerdir. Karşılaşma boyunca saha içerisinde de Akşehirsporlu futbolcular tahriklerini sürdürmüşler, her ne kadar karşılaşmadan galibiyetle ayrılmışlarsa da maçın 70. dakikasından sonra vakit çalmaya başlayarak amaçlarının ‘Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek’ olduğunu apaçık ortaya koymuşlardır.

img_8782.jpg

Maç sonunda yaşanan olayların sorumlusu olarak gösterilmeye çalışılan futbolcumuz Burçin Görgen kırmızı kartla oyun dışında kaldıktan sonra tahrik edebilmek için Akşehir cephesi elinden geleni yapmıştır. Saha dışına çıkarken edilen küfürler, soyunma odası girişinde de devam etmiştir. Olayların sebebi gibi gösterilmeye çalışılan futbolcumuz Burçin’e karşı yapılan ağır tahrik çıkan olayların değerlendirilmesinde göz ardı edilmemelidir.

Karşılaşma sonrasında Akşehirspor taraftarlarının sosyal medyada 68 Yeni Aksarayspor taraftarları ile birlikte işbirliği yaparak şehidimiz Nebi Arslan’ı kullanarak yaptıkları iğrenç linç kampanyası ile kendilerini aklamaya çalışmaları da oldukça komiktir.

Pazar günü meydana gelen olayların güvenlik boyutu ise apayrı bir skandaldır. Canımızı, malımızı teslim ettiğimiz tarafsız olması gereken emniyet güçleri, karşılaşma öncesinde yapılan bütün uyarılara rağmen olayları önleme ve müdahalede yetersiz kalmıştır. Çıkan kavgayı önlemeye giden teknik heyetimize engel olunurken, boynunda akredite kartı olan yöneticiler ve taraftarların saldırılarına seyirci kalmışlardır ve bütün bu olaylar Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile federasyon temsilcilerinin gözü önünde yaşanmıştır. Emniyet görevlilerinin umursamaz tavırları karşılaşmayı takip eden yöneticilerimizi dahi çileden çıkarmış ancak yöneticilerimiz sakin tavırlarını sürdürerek olayların daha da büyümesine engel olmuştur.  Spor’un dostluk ve kardeşlik olduğunu bir kez daha hatırlatarak futbolcularımıza fiili saldırıda bulunan Akşehirsporlu yöneticileri, centilmenlik ruhundan uzak tutum ve davranışlar sergileyen Akşehirsporlu futbolcuları, kendilerine uzatılan çiçeklere patlayıcı madde ve küfürlerle karşılık veren Akşehirsporlu taraftarları ve bütün bu olanlara seyirci kalan emniyet görevlilerini şiddetle kınıyoruz.’

img_8787.jpg