Akşehir'in onur günü

Akşehir'in onur günü

Milli Mücadelemizde Batı Cephesi Karargahı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Akşehir'de, Taarruz hazırlıklarının sona ererek, Karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen “Akşehir Onur Günü” etkinlikleri bu yılda coşkuyla kut

24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelek sunma töreni yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, 31 İkmal Merkezi ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, daire ve kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında kutlama komitesi adına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Başkan Akkaya, Akşehir'in Kurtuluş savaşında çok önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerek "Akşehir 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahına ev sahipliği yaparak bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hayati bir rol oynamıştır. 1921 Kasım ayı ortalarında Alagöz'den Akşehir'e taşınan Batı Cephesi Karargahı 24 Ağustos 1922 tarihine kadar Akşehir'de karargah görevini ifa etmiştir. İstiklal savaşının zaferle sonuçlanarak milletimizin kaybetmekte olduğu istiklalinin yeniden kazanmış olmasında Akşehir;'in cephe karargahı seçilmesindeki isabetli kararın yanında Akşehir halkının Türk İstiklaline bütün varlığıyla inanmış olmalarının çok büyük etkisi bulunmaktadır" dedi.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Akşehir Belediyesi Mehter grubu tarafından kısa bir gösteri sunuldu. Daha sonra törene katılan protokol ve katılımcılar mehter gurubu eşliğinde Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesine gitti. Müzeyi ziyaret eden heyete, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından Batı Cephesi Karargahı Müzesi hakkında bilgiler sunuldu.

Akşehir Onur Günü kutlamaları çeşitli programlarla deva edecek.