Akşehir'den kısa kısa

Akşehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ortak açtıkları stantla...

KONYA (AA) - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ortak açtıkları stantla katılacak.

25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek EMITT Fuarı'ndaki Akşehir standında, Akşehir’in tarihi ve turistik mekanlarının görselleri sergilenerek, Akşehir’i tanıtan filmler gösterilecek.

Akşehir’e özgü kıyafet ve yiyeceklerin tanıtılacağı stantta, ziyaretçilere ilçeyi tanıtan broşür ve kitaplar da armağan edilecek.

Ayrıca stantta ziyaretçilere Akşehir ve Nasreddin Hoca'nın tanıtımı yapılacak. Fuara katılacak temsili Nasreddin Hoca için Akşehir Belediyesi önünde bir uğurlama töreni yapıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Nasreddin Hoca'nın fuar için karakaçanıyla bugünden yola çıktığını söyledi.

"Fuar'da Akşehir’i ve güzelliklerini tanıtacağız" diyen Akkaya, şöyle konuştu:

"İnşallah bu fuarın Akşehir turizmine katkısı olacağına inanıyorum. Amacımız Nasreddin Hoca'yı bütün dünya tanıtmak. Nasreddin Hoca yardımıyla Akşehirimizin güzelliklerini, tarihi dokusunu, tabi güzelliklerini, yemek kültürünü inşallah tanıtacağız."

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de Akşehir’in önemli bir ilçe olduğunu vurguladı.

Türk, "Akşehir çok kadim kültürü olan bir ilçe. Akşehir’in kendisini tanıtma noktasında kullanabileceği çok fazla argümanı var. Tabi bunların en başında da Nasreddin Hoca geliyor. Akşehir Fatih Sultan Mehmet’in emriyle fethedilen, Yavuz Sultan Selim’in doğu seferine giderken otağını kurduğu, özelliklede Kurtuluş Savaşı'nda Batı Cephesi Karargahının 9 ay 10 gün boyunca sevk ve idare edildiği jeostratejik önemi olan bir şehir." diye konuştu.


- Okullarda karne heyecanı

Akşehir ilçesinde öğrenciler karnelerini aldı.

Şehit Halis Kırımlı İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programı için okula gelen ilçe protokolünü, ilkokul birinci sınıf öğrencileri çiçeklerle karşıladı.

Programa Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, şube müdürleri katıldı.

Programda, protokol tarafından öğrencilere karne dağıtıldı.

Akşehir'den kısa kısa

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :