Akşehir'deki sergiler göz kamaştırıyor

Akşehir'deki sergiler göz kamaştırıyor

59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında şehrin çeşitli merkezlerinde sergiler açıldı. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla açılan fotoğraf, karikatür, resim ve ebru sergileri büyük beğeni topluyor.



Sergilerin açılışını Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel birlikte yaptı. 



İlk olarak Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Minyatür Atelyesi’nin ‘Osmanlı Savaş Aletleri’, Sevgi Büyükmumcu’nun Suda Çana Çiçekler isimi Ebru Sergisi ile Esna Perçem’in Esmâ-i Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açılışları gerçekleştirildi. Sergileri gezen protokol daha sonra sergiyi açan sanatçılara birer plaket takdim etti.



Akşehir Kültür Merkezi’ndeki Ekrem Borazan’ın TED Eskişehir Koleji Karikatür Yarışması Nasreddin Hoca Aramızda isimli Karikatür Sergisi, Akşehir Belediyesi ve AKFAD tarafından gerçekleştirilen 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödüllü Fotoğraf Sergisi açılışlarını da yapan protokol, burada da sergileri gezip sanatçılara plaket takdim etti.



Son olarak Akşehir Gülmece Parkı’nda Ahmet Genç’in ‘Akşehir’den insan manzaraları’ isimli serginin açılışı yapılarak Ahmet Genç’e de bir plaket verildi. 

Protokol üyeleri son olarak Perşembe Pazarı yanında kurulan Şenlik Alanı Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Sergiler 10 Temmuz akşamına kadar Akşehirli sanatseverler tarafından gezilebilecek.