Akşehir’de Uğur Işılak Konseri

Akşehir’de Uğur Işılak Konseri

Konya’nın Akşehir ilçesinde Akşehir Belediyesi tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Uğur Işılak konser vererek hayranlarıyla buluştu.


Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konsere AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Kerim Özkul, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kaya, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, AK parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“21 SENE SEVDİM ÖYLE YAZDIM”
Binlerce kişinin doldurduğu konser alanında sevilen şarkıları ile konser alanını dolduran izleyenlere keyifli anlar yaşatan Uğur Işılak, Dombıra şarkısını nasıl yazdığını da anlattı. Işılak, “Bir cümleyle söylenirse ’21 sene sevdim ondan sonra yazdım’ 94’de başlayan bir sevdaydı bu ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda kıymetli Cumhurbaşkanımızın... 21 sene sevdim öyle yazdım. Yani 21 senelik bir sevginin muhabbetin tezahürüdür. Öyle bu işler siparişle olmuyor, hadi bakalım bir yaz olmuyor. Niye bu kadar sevildi derseniz çünkü adamına yazıldı da onun için. Doğru adama yazacaksın bir eseri” diye konuştu.

“BİR DAVA ADAMINA ESER YAZDIM”
Bir politikacıya eser yazdığı için bazı kişilerin ‘senin sanat hayatın bitti’ dediğinin söyleyen Işılak, “Ben de dedim ki, Allah aşkına orada bir durun ben bir politikacıya eser yazmadım. Bir parti genel başkanına eser yazmadım. Bir siyasetçiye eser yazmadım. Hatta bir başbakana eser yazmadım. Ben bir dava adamına eser yazdım, dava adamına. Gerisi boş. Bu ülke ne başbakanlar gördü, ne genel başkanlar gördü. Hiç birsinin adı anılıyor mu? Esamesi okunuyor mu? Demek ki başkanlık, genel başkanlık, milletvekilliği, bakanlık bunlar tırı vırı şeyler. Dava adamı mısın sen? Sevda adamı mısın? Ondan haber ver gerisi boş. Çünkü bu ülke ne bakanlara şahit oldu, ne milletvekillerine şahit oldu. Ne başbakanlara şahit oldu, maalesef ki maalesef, hatta ve hatta ne cumhurbaşkanlarına şahit oldu. Allah’a şükür o günlerden bu günlere geldik. Yani demek ki makam insana şeref kazandırmıyor, insan makama şeref kazandırıyor” dedi.

“POLİSE TAŞ ATSAYDIM SANAT HAYATIM BİTMİŞ OLABİLİRDİ”
Bir adamın sanat hayatının nasıl biteceğini de anlatan sanatçı Uğur Işılak, “Ok Meydanı’nda Taksim’de 3-5 ağacı bahane ederek polise taş atsaydım sanat hayatım bitmiş olabilirdi. Molotof kokteyli atsaydım, esnafın camını indirseydim sanat hayatımı bitmiş kabul ederdim ama bir dava adamına eser yazarak ben sanat hayatını bitirmeyi bırakın gönüllerde yerimi aldım siz hiç merak etmeyin” dedi.
Konserine hareketli ve sevilen şarkıları ile devam eden Uğur Işılak izleyenleri coştururken, konserin finaline Dombıra şarkısı damga vurdu. Gecenin sonunda sahneye çıkarak sanatçı Uğur Işılak’ı tebrik eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Gençlik, geleneklerinden ve inancından aldığı güçle ‘Elif’ gibi dimdik duran, ‘Vav’ gibi mütevazi, haydi Anadolu bu kardeşlik yolu diyen bir gençlik. Üstat Necip Fazıl’ın deyimiyle kim dendiği zaman sağına soluna bakmadan ben diyen bir gençlik. Bu gençlerimiz için neler yapsak azdır. Geçen yıl Gençlik Haftası’nda Milli Mücadele ve Gençlik konulu konferansla bu haftayı yad etmiştik. Bu yıl ziyaretlerimizde gençlerimize sorduk ne yapalım diye? Biz Uğur Işılak isteriz dediler. Sağ olsun Uğur Işılak Beye de bu talebimizi ilettiğimizde bizi kırmadılar Akşehir’imize teşrif ettiler. Bu Gençlik Haftamızda bizi yalnız bırakmayarak sizlerle beraber olmamızı sağladılar. Ona çıktığı bu yolda muvaffakiyetler diliyorum. Sanatçımız, ozanımız ve milletvekili adayımız Sayın Uğur Işılak Beye Akşehir halkımız adına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Akkaya konuşmasının ardından ünlü sanatçı Uğur Işılak’a Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.