Akşehir'de Tarık Buğra vefatının 23. yılında anıldı

Akşehir'de Tarık Buğra vefatının 23. yılında anıldı

KONYA (AA) - Yazar Tarık Buğra, vefatının 23. yılında Akşehir'de düzenlenen konferans ile anıldı.Akşehir Kültür Merkezi'ndeki konferans, Yazar Tarık...

KONYA (AA) - Yazar Tarık Buğra, vefatının 23. yılında Akşehir'de düzenlenen konferans ile anıldı.

Akşehir Kültür Merkezi'ndeki konferans, Yazar Tarık Buğra'nın ilk kitabından son yazdığı kitaba kadar olan süreçteki eserlerinden ve hayatından örneklerin sunulmasıyla başladı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konferansta yaptığı konuşmada, Tarık Buğra'nın Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatındaki yerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Tarık Buğra'nın unutulmaması için her yıl anma etkinliği düzenlediklerini aktaran Akkaya, şöyle konuştu:

"Tarık Buğra dediğimizde unutulmaması, sürekli hatırlanması gereken birkaç husus var. Kendisinin çok önemli bir hayat felsefesi vardı. Geleneklerinden, örfünden, inançlarından kopmadan, mesleğini icra eden birisiydi. Bunu yaparken de herhangi bir ideolojiye taşmayan bir yazardı. Bence bu çok önemli. Son dönemlerde bakıyoruz bazı yazarlarımız Almanya'da ülkemizin arkasında neler söylüyor. Tarık Buğra, inancıyla gurur duymuş, onu yadsımamış, geleneğiyle, kültürüyle, milletiyle, geçmişiyle her zaman barışık olmuştur."

Konferansa, Kaymakamı Mehmet Türk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :