Akşehir'de şehitler için kermes

Akşehir'de şehitler için kermes

Konya’nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Akşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Aile Birliği öncülüğünde "15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası" kapsamında okul bünyesinde yardım amaçlı bir kermes düzenledi.

Akşehir Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen kermese öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan okul müdürü Mehmet Uza, “Bu denli anlamlı bir çalışmaya imza attıkları için okul aile birliği üyelerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ülke olarak büyük bir dönüm noktası yaşadık. Millet olarak daha çok bir birimize kenetlenmeyiz. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşlarımızı hatırlamak amacıyla daha çok bir araya geleceğimiz etkinlikler yapmamız gerekiyor. Son günlerde ülkemizin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak toplumda bir farkındalık oluşturmak açısından kermesimizi şehit ailelerimize vakfettik. Buradan elde edeceğimiz geliri 15 Temmuz şehitleri dayanışma kampanyası hesaplarına yatıracağız" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Halise Bozdemir ise, darbe girişimi sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere de şifa dileyerek, "Anadolu Lisesi okul aile birliği olarak okul idaremiz ile işbirliği içerisinde şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna bir yardım kampanyası düzenledik. Her zaman şehit ailelerimizin yanlarında olacağız. Canları pahasına ülkemizi savundular, hiç bir zaman onları unutmayacağız. Bizlerde her zaman onların ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Katılımlarından dolayı tüm öğretmenlere, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kermese gelen veliler de duyarlılıklarından dolayı okul yönetimi ve öğrencilerine teşekkür etti.